ВМРО погна зам.-кмет на Пловдив за среща с посланичката на РС Македония

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/13621097 www.24chasa.bg
Стефан Стоянов с посланичката на РС Македония Агнеза Руси Поповска на 23 януари в заседателната зала на община Пловдив.

Вие ли поканихте посланичката на РС Македония на среща и съгласувахте ли я с кмета Здравко Димитров.

Този въпрос задават от пловдивската организация на ВМРО към зам.-кмета Стефан Стоянов. На 23 януари от общината дойде съобщение със снимка, че заместникът на Димитров е провел среща в заседателната зала на общината с Агнеза Руси Поповска.
"Разбрахме, че разговорът вие бил във връзка с икономическо сътрудничество между Пловдив и фирми от Република Северна Македония. Всичко това щеше да прекрасно, но не и в този момент след поредния опит за убийство на български гражданин от Македония заради своята принадлежност", гневни са войводите.
И очакват от Стоянов официален отговор на следните въпроси.

 • Вие ли поканихте посланика на РС Македония на разговор?
 • Освен упоменатите теми на разговор, свързани с икономиката, други бяха ли повдигнати?
 • Попитахте ли посланика какво мисли за опита за убийство на български гражданин, речта на омразата спрямо България и нападенията срещу български културни клубове в РС Македония? Или може би това не са важни теми за вас.
 • Съгласувана ли е тази среща с кмета на община Пловдив г-н Здравко Димитров?
 • "Опитваме се вътрешно да си обясним тази ваша амбиция за сближаване на българо-македонските бизнес отношения, но в този момент не намираме никакъв логически аргумент за вашето поведение", изтъкват от ВМРО. И настояват за бързи отговори.
  Стоянов обаче е в Истанбул на двудневна среща, където представя Пловдив като инвестиционна дестинация и не отговора на повикванията. Той е трети мандат заместник-кмет на Пловдив и отговаря за образованието и бизнесразвитието.

  Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

  С радостни целувки по бузите приветства колегата си Христо Петков Ани Пападопулу. Двамата се видяха в Народния театър преди представлението на Самуел Финци "Един кон влязъл в бар". Двамата актьори не бяха единствените колеги, дошли на представлението. В публиката бяха още Койна Русева, Снежина Петрова и други актьори

  Пролетта дойде и не само дърветата се раззелениха. Знаменитата разследваща журналистка Миролюба Бенатова също надяна зелена премяна и тръгна по задачи. Снимки: България

  Тина спала с двойник на бразилския национал Бразилският модел Тина станала жертва на доста странна измама. Мадамата участва в "Биг Брадър" в родината си. Именно там разкрила, че е имала свалка за една нощ със звездата на "Тотнъм" и Бразилия Ричарлисон. Истината обаче се оказа различна - Тина преспала с двойник на футболиста