Демерджиев: Никой от наводнените карловски села не е искал пари от държавата

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/13595270 www.24chasa.bg
ИВАН ДЕМЕРДЖИЕВ

 Елате да видите каква е ситуацията и сега, ядоса се депутатката Веска Ненчева

- Не можем да подадем заявление от името на пострадалите, посочи служебният вътрешен министър

В междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерския съвет не са постъпвали заявления от наводнените през септември села в Пловдивско.

Този кратък отговор даде на депутатката от БСП Веска Ненчева вътрешният министър Иван Демерджиев. Тя настояваше да знае какви суми са отпуснати на живеещите в карловските села, който през септември миналата година станаха жертва на тежки порои, а щетите в района бяха оценени за повече от 150 млн. лева.

Ненчева посочи, че през октомври от парламентарната трибуна Демерджиев е обещал междуведомствената комисия да компенсира дори пострадалите, които нямат имуществена застраховка на домовете си. Тя обаче се ядоса от думите му, че няма заявления и обвини Демерджиев, че не си върши работата. И го прикани да отиде и сега, за да види колко ужасни са условията там.

"Разбирам особената ситуация, в която се намира Народното събрание, но моля да не ставаме част от предизборната кампания, която се развива", отговори й служебният министър.

Той подчерта, че на място има указания както към секретаря на комисията, така и към областния управител Ангел Стоев да подпомагат гражданите да подават заявления.

"Активността е на гражданите. Няма нужда пак да отида, знам каква е ситуацията, следя я", увери Демерджиев. И добави, че негови служители регулярно проверяват на място какво се случва. "Цялата консултация и подпомагане за окомплектоване на документите ще бъде оказана, но не може да подадем заявление от тяхно име", обясни той причините за липсващите заявления за подпомагане.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Със саксия в ръка се движи Белослава. Къдравата певица не пуска и за момент растението, което вози с колата си, и дори силният вятър не може да я спре. Най-вероятно Белослава е подготвила подарък на близък човек. Снимки: България

„Днес съм много любовно настроен и всичко се вижда в моята чиния“, каза Виктор от Варна на Виктор от София в предаването „Хелс Кичън“ 32-годишният Виктор от Варна, който в момента работи като управител на италиански ресторант в София, успя да зарази с позитивната си усмивка всички, и най-вече адаша си, Шеф Ангелов, в риалитито за гурме храна

Победа за Сините в риалитито „Сървайвър“! Те надвиха Червените в интригуващата първа игра на воля, мускули и нерви. Съответно получиха вкусна награда и никак не се поколебаха да „я усвоят“. Предстои новото изпитание за племенен имунитет. Дали ще успеят да затвърдят успеха си и да спечелят и втората игра за деня