Жители на "Кючук Париж": Адът се отвори! (снимки)

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/13250012 www.24chasa.bg
Непрестанна колона от автомобили се точи по ул. "Димитър Талев" в посока към Бетонния мост, след като бул. "Ал. Стамболийски" беше затворен. Тези млади хора са предпочели да вървят пеша, за да стигнат по-бързо, докъдето им трябва. Снимки: Авторът

Как да ремонтираме бул. "Александър Стамболийски", ако не го затворим, пита кметът на район "Южен"

Кой откъдето свърне, натам завива, само и само да избегне ада по ул. "Димитър Талев" в Пловдив.

Така жители на квартал "Кючук Париж" описват тегобите, които се стовариха със страшна сила върху тях със затварянето на бул. "Александър Стамболийски" от вчера по обед. 

"Не ми се говори! Точно преди празниците, когато хората ще пазаруват и движението става още по-тежко", казва Мирослав Хаджиев. Той живее на бул. "Александър Стамболийски" и твърди, че вече може да се прибере само с летене. По думите му негови съседи, за да избегнат километричните колони, избират малки улички и попадат в лабиринт. "Като пъзел е. Влизаш и не знаеш как ще излезеш", описва Хаджиев. 

Според Анелина Пенева, която е учител в близко до Пловдив село, ако преди е ставала в 5,40, сега й се налага да се събуди поне половин час по-рано. "Невъзможно е да се добера до "Карловско шосе", за да хвана маршрутка и да пристигна за първи час в училище. А не ми се мисли кога трябва да стана, ако съм дежурна по коридор. Това изисква да съм в училището 30 минути преди началото на първия час", казва Пенева. 

Даниела Минчева твърди, че големият ад по ул. "Димитър Талев" е в сутрешните и следобедните часове.  Целият трафик от Родопската яка се стоварва на "Димитър Талев" и там, където е затворено, две коли не могат да се включат в левия завой, за да поемат към Бетонния мост.

Трасето до автогара "Родопи" също е затворено, тъй като се прави пробивът под гарата. По тази причина и там хората не могат да избягат от трафика.

"Снощи трябваше да се прибера от изложба в центъра на Пловдив. Едва стигнах до вкъщи, изминавайки разстоянието от галерия "Ромфея" до ул. "Асен Христофоров" за час", казва Минчева. 

Тази сутрин, за да стигне до работа, тръгнала пеша по маршрута на автобус №1. "Не посмях да се кача на него. Вървях успоредно с рейса и го изпреварих, тъй като беше заседнал в задръстванията", обясни Минчева. Казва, че не й се мисли как ще ходи на работа и ще се прибира в продължение на 80 дни - за толкова е затворен булевардът.

"Изразходвам гориво, чакайки почти час в тапите, за да изляза от квартала", допълва Румен Барбудски, който живее на ул. "Димитър Талев" 63. Той е професионален шофьор и не може да се начуди как е възможно така да бъде блокиран цял квартал. "Не мислиха ли тези общинари за нас, хората. Работя до стадион "Пловдив" и е невъзможно да стигна навреме в тази опашки", гневи се Барбудски.

Бедата според кючукпарижани се дължи на факта, че няколко важни трасета в квартала са затворени по едно и също време. Освен "Александър Стамболийски", не може да се минава покрай автогара "Родопи" и ул. "Даме Груев".

Според жители на квартала задръстванията се преместват и по "Коматевско шосе", тъй като мнозина се опитват да намерят изход по него.

"Сега ли беше моментът? А след Нова година, ако тръгнат да затварят и бул. "Васил Априлов" заради пробива под гарата, ще настане апокалипсис", прогнозират шофьори.

"От 30 години имаме желание да ремонтираме бул. "Александър Стамболийски". Как да стане, ако не се затвори", коментира пред "24 часа" кметът на район "Южен" Костадин Язов. Той обясни, че всички кръстовища по дължината на булеварда са отворени и шофьорите могат да ги ползват.

"Да, трудно е. Разбирам хората. Но за да стане този булевард, трябва да направим и компромис", допълни Язов. И даде пример с неудобствата, които изпитваме при ремонт вкъщи. "Тогава също е трудно, но след това ни е хубаво", посочи кметът.

Жители на "Кючук Париж": Адът се отвори! (снимки)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Имаше интерес и от двете страни, казва плеймейтката Плеймейтката Дениз Хайрула е имала кратка авантюра с първия ерген Виктор Стоянов веднага след края на предаването. Макар на финала мачото да избира Виктория, а не нея, извън ефир нещата се развиват по различен начин. Между двамата се заражда флирт, следват срещи и дълги разговори по телефона

Участничката в "Ергенът" Александра Гърдева започна да се занимава с хипноза. Мацката участва в онлайн курс, на който отиде с луксозната си кола. Александра явно не си плаща зоната за паркиране, защото на дръжката на возилото се вижда предупредителна бележка. Сигурно се надява да хипнотизира проверяващите

Нови проблеми със здравето  Изпращайте ни храна и пари, зове духовникът  "Вирус ме повали много лошо! Не мога да стана от леглото и цяла нощ не съм спал. Доктор дойде да ме посети вкъщи, тъй като нямам сили да ходя. Не мога да повярвам какво ми се случва - една болежка отминава, а друга ме застига." Това сподели пред "България Днес" отец Иван