Бивш адвокат от Варна се изправя пред съда за присвояване на повече от 100 000 лв.

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/13249405 www.24chasa.bg

41-годишният М.А., бивш адвокат, ще бъде съден по обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна, внесен в съда. Той е обвинен за присвояване на парична сума в големи размери.

М.А. упражнявал адвокатска професия, като в периода от 2013 г. до 2016 г. бил вписан в Адвокатска колегия – Варна.

B началото на 2017 г. той предложил на жена, с която имал приятелски отношения да направят заедно инвестиционна сделка - да купят изгодно от частен съдебен изпълнител апартамент, който след това да продадат. Идеята била всеки от тях да участва с 50 000 лева за закупуването на имота, а веднага след продажбата - да разделят печалбата. Очаквало се тя да бъде около 25 000 лева. Пострадалата се съгласила и превела по сметката на М.А. 48 680 лева.

В хода подготовка за покупката, обвиняемият я потърсил с молба да променят условията на уговорката си, тъй като той не успял да набави необходимата сума.

Предложил на жената тя сама да финансира инвестицията, а той само да вземе комисионна за работата си. Жената имала доверие на М.А. и се съгласила. Превела още 54 500 лева и така oбщата сума станала 103 180 лева.

Адвокатът така и не извършил необходимите действия за участие на пострадалата в сделка за покупко-продажба на недвижим имот, тъй като неговите намерения били да обсеби средствата, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. Получената сума той употребил за свои нужди.

Известно време той дори успявал да поддържа в заблуда собственичката на парите, че ще й ги върне. Дори я излъгал, че ги превел по сметката й няколко месеца след нереализираната сделка.

Предстои делото срещу бившия адвокат да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъдат признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от три до десет години, като съдът може да постанови и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност, както и конфискация на част или на цялото му имущество.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Константин Асен поставя шестокрил ангел  Теодор Светослав е първият български владетел, който сече сребърни аспри  Средновековните ни царе поставят себе си върху българските монети, като ликовете им най-често стоят редом до Христос. В първия материал от поредицата "Тайната на българския лев" ви разказахме

С парти с най-близките си хора Тони Дачева отпразнува 56-ия си рожден ден. Торта, усмивки и добро настроение белязаха скромното тържество в тесен кръг. "Истинските неща са истински, защото се изживяват просто със сърце и душа! Благодаря на всички, които ми пожелахте толкова хубави неща, че направихте празника ми невероятен

Чалга дивата ДесиСлава изпраща есемеси за пострадалите от мега земетресението в Турция. Това разкри самата изпълнителка в профила си в Инстаграм. "Нека се помолим да има повече спасени хора!", написа ДесиСлава и показа снимка на телефона си, на която се вижда, че е изпратила редица мобилни съобщения