Десетки сигнали за умишлено изпочупени спирки в Пловдив

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/13225289 www.24chasa.bg
Освен от вандали спирките често стават жертва и от автомобили, които се блъскат в тях.

Вандализмът е всекидневие, не смогваме да отстраняваме щетите, казват от общината

Десетки сигнали са постъпили в община Пловдив за спирки на градския транспорт със счупени стъкла. Отстраняването на щетите вече е превърнало в ежедневие, предава БНТ.

Досега 10 000 лева месечно са били достатъчни на фирмата концесионер, за да поправя щетите по спирките. Случаите на вандализъм обаче зачестяват и фирмата вече не смогва финансово да подменя толкова бързо всички повредени конструкции.

От общината посочват, че за последните седмици осем спирки са били потрошени умишлено. Междувременно на тях продължават да чакат хора.

Едни от най-критичните места са последните спирки. Там новопоставените стъкла се унищожават до вечерта.

"Много често отремонтирани спирки - до дни виждаме отново унищожени реклами, стъкла", казва Юлиян Бейнов от ОП „Организация и контрол на транспорта".

От общината планират да сложат допълнително видеонаблюдение по спирките в целия град, защото подобна мярка е дала резултат в един от кварталите.

"Посоката, в която сме почнали, осигуряваме на все повече места видеонаблюдение със съдействието на районни кметове, на цялата администрация в целия град, също така и от органите на полицията, но трябва да се промени най-вече обществото", заяви Георги Стоилов, директор на ОП „Организация и контрол на транспорта".

Сигнали за повредени спирки може да се подават на горещия телефон на общинското предприятие. От фирмата концесионер работят по тяхната подмяна и междувременно уверяват, че счупените стъкла не са опасни за хората, тъй като се използва специален безопасен материал.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

„Днес съм много любовно настроен и всичко се вижда в моята чиния“, каза Виктор от Варна на Виктор от София в предаването „Хелс Кичън“ 32-годишният Виктор от Варна, който в момента работи като управител на италиански ресторант в София, успя да зарази с позитивната си усмивка всички, и най-вече адаша си, Шеф Ангелов, в риалитито за гурме храна

Победа за Сините в риалитито „Сървайвър“! Те надвиха Червените в интригуващата първа игра на воля, мускули и нерви. Съответно получиха вкусна награда и никак не се поколебаха да „я усвоят“. Предстои новото изпитание за племенен имунитет. Дали ще успеят да затвърдят успеха си и да спечелят и втората игра за деня

Боецът си пожела колежките за номинации по долни гащи На сладка раздумка под дебела палмова сянка и по долни гащета Благо и Георги кротко обсъждаха предстоящите номинации в сините и червени племена на островната държава Доминикана. „Според мен вече са ги облъчили. Особено Божана с това готвене! А и двете притежават една „каризма“