Над 100 машини и 400 жени с гребла готови да борят снега в Пловдив (снимки)

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/13146958 www.24chasa.bg
Снегорините са строени и чакат да завали, за да излязат да чистят улиците в Пловдив.

До 30 минути, след като завали снегът, машините излизат да ринат в Пловдив. Това увери зам.-кметът Тодор Чонов, който днес прегледа техниката за зимно дежурство в двора на "Чистота".
От 6 декември до 15 март хора и машини са в готовност да чистят сняг. "Миналата зима беше мека, но сме сигурни, че и при най-тежки условия можем да осигурим нормалното придвижване в града", заяви Чонов.
Поддържането на уличната мрежа при зимни условия ще се извършва от 26 разпръсквача на сол, 51 снегорина и 8 челни товарача. За пешеходните зони, тротоарите и велоалеите ще се използват 3 мултифункционални машини и 6 роторни снегорина. Осигурени са и резервни машини, като с тях общият брой е над 100.
"Новото е, че 10 от камионите са комбинирани – могат да работят и като разпръсквачи, и като снегорини. Това гарантира, че във всеки от районите ще имаме оборудван снегорин с разпръсквач“, информира директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев.
За 11-а поредна година по улиците на Пловдив няма да се разпръсква пясък, обработват се само със сол и калциев дихлорид. Това е една от мерките срещу запрашаването на въздуха.
„Имаме достатъчни количества и от двата противообледенителни материала – над 3000 т сол и 50 т калциев дихлорид. Останаха ни от миналата зима. Ако и предстоящата е също така мека, както засега прогнозират метеоролозите, това ще стигне. Ако се наложи, ще доставим още“, каза Георгиев.
Около 400 метачки ще чистят автобусните спирки, стълбите на пешеходните подлези, ще проправят пътеки по тротоарите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С метро ходи на работа Николай Денков. Бившият образователен министър няма проблеми да се повози на подземната железница, стиснал предварително принтиран документ в ръка. Снимки: България

Голям речен шаран се закачи на въдицата на късметлия, борят го над половин час Невероятна слука споходи риболовец на река Струма в навечерието на големия християнски празник Никулден. Мъжът отива край реката с фина въдица в опит да улови кефали, но на малката му кукичка се закача внушителен шаран. След продължителна борба речният гигант е изваден

След успеха на биографичните си книги Георги Тошев е замислил нов проект. Писателят журналист обикаля из София и не спира да говори по телефона. За финал Тошев се видя със свой приятел. Снимки: България