Пак връщат в затвора осъдения за убийство Фрико, този път за дрога

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/13146884 www.24chasa.bg
Юлиян Мирчев - Фрико воден от полицаи в Окръженият съд Благоевград. СНИМКА: Архив

54-годишният благоевградчанин Юлиян Мирчев - Фрико пак влиза в затвора, след като бе пуснат условно предсрочно по присъда от 22 г. и 4 месеца за убийството на унгарския тираджия Имре Фодор.

Фрико напусна затвора предсрочно през 2019 г., защото се бил поправил, с остатък от 2 години 10 месеца и 6 дни, но в рамките на това време успя да извърши ново престъпление.

Окръжният съд постанови изтърпяване на остатъка от наказанието, наложено на условно предсрочно освободения рецидивист.

Около месец след като излезе на свобода през 2019 г.  Юлиян Мирчев отново е започнал за извършва престъпна дейност – участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел – извличане на противозаконни облаги от разпространението на високорискови наркотични вещества и тяхното държане с цел разпространение. Виновността му е била доказана и последното дело срещу него е приключило с наложено ефективно наказание в размер на 2 години „лишаване от свобода“. По това дело синовете му получиха условни присъди.

Умишленото престъпление, извършено от освободения предсрочно в изпитателния срок, е дало законно основание на Окръжна прокуратура – Благоевград да сезира съда да постанови изтърпяване на остатъка от наложеното му общо наказание.

Съдебният акт на Окръжен съд – Благоевград за изтърпяване на остатъка на определеното общо наказание подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пред съдебната палата в София гъмжеше от любители на животните с плакати и искания за ефективна присъда на Захари Шулев. Много от тях присъстваха и в съдебната зала, където се гледаше мярката на обвиняемият мъчител на кучето Мечо. Съдът не уважи искането на обвиняемият, който остава засега в ареста. Снимка: България

Внимателен пешеходец е Христо Мутафчиев. С помощта на бастун шефът на артистите внимателно се оглежда на всички посоки, преди да пресече улицата. Снимки: България

С "Бентли" се придвижва из София Красьо Черния. Добилият популярност преди години мъж очевидно се справя повече от добре в бизнеса и може да си позволи да ползва скъпарско возило. Снимки: България