Пловдивчанин към съветниците: Не допускайте Гергов да застрои панаира с кооперации

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/13142301 www.24chasa.bg
Филип Доминов призова съветницие да не дават панаира на Гергов. СНИМКА: Никола Михайлов

По-късно днес ще се гласува апорта на акциите на Варна в изложбения център

Не допускайте Георги Гергов да застрои панаира с кооперации и да го превърне в жилищен квартал. С този апел към общинските съветници се обърна пловдивчанинът Филип Доминов, който беше допуснат да се изкаже на обсъждането на точката за апорта на акциите на община Варна в панаира в капитала на доминираното от Георги Гергов дружество „Пълдин Туринвест“. Ако тази сделка бъде реализирана, бизнесменът ще получи контрола на над 79 на сто от панаира. Общото събрание на дружеството е насрочено за 13 часа днес.

„Пловдивският панаир е най-големият в Югоизточна Европа. Община Пловдив има уникалния шанс да не предаде панаира на Георги Гергов. Можете да защитите пловдивския панаир и той да не стана герговски панаир и да не бъде застроен с кооперации“, заяви Доминов.

Като гражданин беше изслушан и бившият зам.-областен управител Николай Василев. „Панаирът е наследството, оставено ни от нашите родители. То беше и още може да бъде лицето на Пловдив и България пред света. Днес трябва да запазим това наследство“, каза той.

Веселина Александрова от „Демократична България“ предложи на съветниците да задължат представителя на община Пловдив в общото събрание на „Пълдин Туринвест“ Ясен Михайлов (ГЕРБ) да гласува против апорта на акциите на Варна, а ако все пак той бъде гласуван, кметът Здравко Димитров да обжалва.

Председателят на групата "Автентична лява БСП" Николай Радев заяви, че ако не апортира акциите си в панаира в "Пълдин Туринвест", община Варна ще ги продаде на друг инвеститор, затова предложеният вариант бил "най-малкото зло". Той беше освиркан за тези си думи. По-рано днес градското ръководство на БСП се разграничи от съветниците от тази партия, защото били близки до един олигарх и обслужвали неговите интереси.

"Когато панаирът е бил даден на Георгов през 2006 г., партия ГЕРБ не е съществувала", обясни шефът на съветниците от ГЕРБ Йордан Илиев. Той каза това в отговор на твърдение, че "всяка сделка на Гергов е сключена с благословията на Бойко Борисов".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С метро ходи на работа Николай Денков. Бившият образователен министър няма проблеми да се повози на подземната железница, стиснал предварително принтиран документ в ръка. Снимки: България

Голям речен шаран се закачи на въдицата на късметлия, борят го над половин час Невероятна слука споходи риболовец на река Струма в навечерието на големия християнски празник Никулден. Мъжът отива край реката с фина въдица в опит да улови кефали, но на малката му кукичка се закача внушителен шаран. След продължителна борба речният гигант е изваден

След успеха на биографичните си книги Георги Тошев е замислил нов проект. Писателят журналист обикаля из София и не спира да говори по телефона. За финал Тошев се видя със свой приятел. Снимки: България