Община Русе е подала в срок всички изискани документи за получаване на финансиране от МРРБ

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/12728521 www.24chasa.bg
Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ)

Община Русе е подала в срок към МРРБ и Националното сдружение на общините в Република България всички документи, които са били изискани за кандидатстване за целево финансиране за възстановяване на уличната мрежа в града след проекта на ВиК.

След като на 29 юли Общината бе одобрена да получи 7 758 986.89 лв. и след смяната на правителството, беше проведена нова процедура, в края на която Русе вече не присъства в публикувания от министерството списък. Лишени от финансиране са 32 общини.

Посредник в процедурата между местните власти и министерството беше НСОРБ. Оттам към местните администрации бяха изпратени писма с изисквания за съдържанието и документи, които трябва да се предоставят до 16 август.

В указания срок местната администрация е входирала писмо към двете институции, съдържащо пълен остойностен списък с улиците, които имат нужда от основен ремонт, разделени по райони, като списъкът е одобрен от главния архитект. В писмото на Сдружението изрично е подчертано, че оттам няма да събират строителна документация от общините, а е необходимо те единствено да декларират наличието на разрешения за строеж. Същите насоки са получени и при лични разговори между ръководството на Общината и НСОРБ.

Съгласно това условие към списъка с всички 50 улици, за които се иска финансиране, Общината декларира наличието на разрешения и са посочени конкретните им номера.

В деня на публикуването на новия списък, от който Русе е изключен, местната администрация е изпратила ново писмо с възражение и повторно искане на финансиране.

Комуникацията с министерството продължава, като още днес зам.-кметът на Русе Димитър Недев ще се срещне с министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

Община Русе остава в пълна готовност да сключи споразумение с министерството за получаване на финансиране, като освен изисканата документация, за част от обектите са налични и избрани изпълнители.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

След успеха на биографичните си книги Георги Тошев е замислил нов проект. Писателят журналист обикаля из София и не спира да говори по телефона. За финал Тошев се видя със свой приятел. Снимки: България

На пазар с мъжа си отиде Петя Буюклиева. Огнената певица и съпругът й носеха найлонови торби с покупки и побързаха да се приберат в дома си. Снимки: България

На протест срещу хартиената бюлетина се появи в четвъртък вечерта Лена Бориславова. Бившата говорителка на кабинета "Кирил Петков" се беше пременила с шапка с помпон и дълго разговаря със свои съмишленици. Снимки: България