20 доброволци бяха на обучение в Елена по проект "Олимпиада на здравето"

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/12289877 www.24chasa.bg
В парк „Калето“ заедно с децата от детска лятна академия село Блъсковци се проведе уъркшоп по спайкбол, парков тенис, скачане на кокили, а на спортната площадка в центъра на града – каране на ролери и баскетбол 3х3. Снимка: Община Елена

Двадесет доброволци на възраст от 15 до 29 години, от които двама в неравностойно положение, участваха в тридневно обучение в град Елена по проект "Олимпиада на здравето" на спортното министерство. Проектът се изпълнява от Сдружение „Идея спорт“, съобщиха от местната администрация. 

Доброволците се запознаха със спортовете на открито - уличен баскетбол, парков тенис, каране на ролери, спайкбол - мини волейбол, скачане на кокили, фитнес на открито.

В парк „Калето“ заедно с децата от детска лятна академия село Блъсковци се проведе уъркшоп по спайкбол, парков тенис, скачане на кокили, а на спортната площадка в центъра на града – каране на ролери и баскетбол 3х3.

В мероприятията се включиха млади хора от Елена, както и гости на града. В обучението участваха четирима лектори, ръководителят на проекта и експерт по здравословно хранене.

По време на обучението се организира кръгла маса за дискусия по тема „Здравословен начин на живот и спорт“.

„Олимпиада на здравето“ има основното предназначение да подобри психичното и емоционалното здраве, като информира и представи алтернативи за свободното време, да ангажира и привлече вниманието на гражданите за подобряване на физическото здраве, предизвиквайки интерес, доставяйки забавление и развлечение.

В резултат от обучението се очаква доброволците да се включат в планираните дейности по проекта във Велико Търново, Елена, Свищов и Полски Тръмбеш.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С китара в ръка и на бос крак със сандали крачи из централните столични улици Камен Донев, видя зоркото око на "България Днес". Актьорът се радва на есенните слънчеви лъчи по тениска, а неотменно с него е и препълнена чанта с багаж. Снимки: България

Бронзовата медалистка с ансамбъла ни по художествена гимнастика от Рио 2016 Християна Тодорова отдели време за женски приказки с приятелки. Неотдавнашната "грация" използва един от все по-редките вече топли дни да се види на по кафе с дружките си, докато нейният приятел, тенисистът Димитър Кузманов, се поти с ракетата

Не му стига меденият месец на Ненчо Балабанов и това си е! Прясно ожененият актьор не може да се насити на жена си Кристин и й се мята дори когато е на публично място. Ненчо страстно разцелува половинката си по време на турнира "София Оупън", зад гърба на седналата пред него Поли Генова. Освен Балабанов страстни почитатели на тениса се оказаха и