Почва раздаване на 700 000 лева в Садово, от утре приемат заявленията

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/11923324 www.24chasa.bg
Фермерът Иван Василев, чийто реколта от тикви бе унищожена ще получи компенсация за понесените щети. СНИМКА:Архив.

Документи се приемат от 1 до 8 юли, а парите се изплащат до 22-и

Стопаните, чиято продукция беше съсипана от градушката в Садово на 31 май, могат да подават заявления в областната земеделска служба от 1 до 8 юли. 700 000 лева отпусна фонд "Земеделие".

Фермерите със 100% съсипани площи ще бъдат компенсирани чрез държавната програма „Помощ за компенсиране на щетите по земеделските култури, причинени от неблагоприятни климатични събития, които могат да бъдат приравнени на природни бедствия“.

Земеделците с частично унищожени площи ще получат финансова подкрепа чрез минимална помощ de minimis. Срокът за изплащане е до 22 юли 2022 г.

Заради преминаване на самолет на 31 май градоносният облак не беше обработен и ледени парчета колкото орех се изсипаха. Последваха протести на местните фермери.

При посещението си в района на 7 юни премиерът Кирил Петков увери пострадалите, че ще бъдат компенсирани до края на месеца. Хората се надяват на втора култура.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пие ли се вино от ритоните и защо те са толкова важни за владетелите? Защо по ритоните има изобразени престъпления и хулигански прояви? Що е то коньопетел? Отговори на тези въпроси и още много любопитни факти дава директорът на РИМ Сливен доц. д-р Николай

Само 1 г. след като роди момиче Любомира Казанова "подарява" сестричка на София  Втора дъщеричка очаква златното момиче Любомира Казанова. Грацията показа наедряло коремче в басейна по време на лятната си семейна почивка, а до нея във водата е първородната й рожба София. Снимката в социалната мрежа е придружена с текст: "Малката ми любов Софи и

Изящна е Виктория Готева не само на екрана, но и извън него, цялата в червено - все едно слиза от комунистическия събор на Бузлуджа. Водещата на новините по Би Ти Ви заложи на огнения цвят и прикова мъжките погледи край НДК с елегантен червен костюм, очертаващ стройната й фигура. "Въоръжена" с червено конче, вероятно против уроки