Натопиха зам.-кмет, че хвърлил око на общинска съборетина

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/11902887 www.24chasa.bg
Къщата на ул. "Ламартин" 22, към която апетит проявявал зам.-кметът Георги Титюков.

Престъпление ли е да попиташ продава ли се, недоумява Георги Титюков

Зам.-кметът Георги Титюков попадна във вихъра на интрига с общинска съборетина. Пловдивчанинът Нубар Карустян твърди, че управникът се интересувал от разрушената къща на ул. "Ламартин" 22, която се намира между бул. "Шести септември" и "Марица-юг" близо до родилния дом на ул. "Весела".
Калустян притежавал дял в имота и иска да изкупи останалата част от община. Но чул, че зам.-кметът имал аспирации. Твърди, че с него се свързал човек от името на Титюков да пита желае да продаде своя дял.
"Нито го познавам, нито зная за въпросния имот", отговори зам.-кметът. Той поясни, че понеже семейството му е многолюдно (има три деца, които растат - б.р.), желае да купи имот, за да се разширят. Възнамерявал да направи нещо в кооперация с Николай Бухалов и Румен Кривицки. "Но през ум не ми е идвало сам да строя къща", отрече Титюков.
"След като премислих, тъй като ме питаха и от други медии, се сетих, че съм казал на десетина агенции да търсят нещо подходящо срещу обезщетение. Възможно е  някоя от тях да се е интересувала и за въпросния имот на ул. "Ламартин". Добре, престъпление ли е да звъннеш с въпрос: "Продава ли се тази къща", недоумява зам.-кметът.
Според Калустян през 2013 г. е била издадена заповед за събаряне на въпросната сграда като опасна, тъй като едва се държи. От район "Централен" му обяснили, че общината не разполагала със средства, за да я стегне. До него стигнала информация, че това лято щяла да бъде бутната.
Но кметът на район "Централен" Георги Стаменов променил становището си и преценил, че тя може да бъде възстановена и ползвана за общински нужди.
Ликвидирането на съсобственост става само с решение на местния парламент. Според Стаменов обаче сградата може да се ремонтира и да се ползва за културно-образователни цели.
Самият районен кмет е категоричен, че няма да издаде заповед за събаряне, защото утре някой може да пусне сигнал в прокуратурата и да го размотават да дава обяснения.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пие ли се вино от ритоните и защо те са толкова важни за владетелите? Защо по ритоните има изобразени престъпления и хулигански прояви? Що е то коньопетел? Отговори на тези въпроси и още много любопитни факти дава директорът на РИМ Сливен доц. д-р Николай

Само 1 г. след като роди момиче Любомира Казанова "подарява" сестричка на София  Втора дъщеричка очаква златното момиче Любомира Казанова. Грацията показа наедряло коремче в басейна по време на лятната си семейна почивка, а до нея във водата е първородната й рожба София. Снимката в социалната мрежа е придружена с текст: "Малката ми любов Софи и

Изящна е Виктория Готева не само на екрана, но и извън него, цялата в червено - все едно слиза от комунистическия събор на Бузлуджа. Водещата на новините по Би Ти Ви заложи на огнения цвят и прикова мъжките погледи край НДК с елегантен червен костюм, очертаващ стройната й фигура. "Въоръжена" с червено конче, вероятно против уроки