693 гласа за влизането на Явор Колев във ВСС, за Иван Калибацев - 252

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/11893598 www.24chasa.bg
Явор Колев на изслушването от общото събрание на съдиите. Снимка: ВСС.

Председателят на Пловдивския административен съд Явор Колев е получил 693 гласа за влизане в новия състав на ВСС, другият кандидат от Пловдив - шефът на Районния съд Иван Калибацев - 252.

Гласуването на съдиите приключи в 18 часа, но след преброяването на бюлетините се оказа, че нито един от кандидатите не е събрал повече от половината гласове и така на този етап няма избрани нови членове от ВСС от съдийската квота.


Проведеният днес избор е редовен - гласували са 1442 души - повече от половината от 2197-те, включени в списъка, обяви председателят на Избирателната комисия Мина Топузова. Общият брой на подадените действителни гласове по двете системи за гласуване е 1434, а недействителните са общо 8 – по 4 във всяка една от избирателните секции.

Утре ще има повторно гласуване от 8 до 18 ч. в централното фоайе на Съдебната палата на бул. „Витоша“ № 2 в София.

На втория тур съдиите ще избират между всички 15 кандидати за членове на ВСС.

При повторното гласуване съдиите, заявили желание да упражнят правото си на глас чрез системата за електронно дистанционно гласуване, ще използват същите талони, които са ползвали днес.

Администрацията на ВСС ще отпечата нови бюлетини с имената на 15-те кандидати в процедурата за провеждане на повторно гласуване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пие ли се вино от ритоните и защо те са толкова важни за владетелите? Защо по ритоните има изобразени престъпления и хулигански прояви? Що е то коньопетел? Отговори на тези въпроси и още много любопитни факти дава директорът на РИМ Сливен доц. д-р Николай

Само 1 г. след като роди момиче Любомира Казанова "подарява" сестричка на София  Втора дъщеричка очаква златното момиче Любомира Казанова. Грацията показа наедряло коремче в басейна по време на лятната си семейна почивка, а до нея във водата е първородната й рожба София. Снимката в социалната мрежа е придружена с текст: "Малката ми любов Софи и

Изящна е Виктория Готева не само на екрана, но и извън него, цялата в червено - все едно слиза от комунистическия събор на Бузлуджа. Водещата на новините по Би Ти Ви заложи на огнения цвят и прикова мъжките погледи край НДК с елегантен червен костюм, очертаващ стройната й фигура. "Въоръжена" с червено конче, вероятно против уроки