Галерия "Димитър Георгиев" дарява албума с колекцията на библиотека "Иван Вазов"

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/11874615 www.24chasa.bg
Каталогът на галерия "Димитър Георгиев".

Албумът „Колекция Димитър Георгиев“- I част ще бъде дарен от едноименната галерия на библиотека "Иван Вазов" в Пловдив.

Изданието е с лимитиран тираж, съдържа 340 илюстровани цветни снимки на творби на 120 български класически автори, творили в периода от началото на 19 до средата на 20 век, чиито оригинали са експонирани в залите на галерията на ул. „Съборна“ № 23 в Стария Пловдив.

Бройки от албума са дарени и на национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. Инициативата е част от дейността на музейната галерията да популяризира българското изобразително изкуство, като предоставя по-широк достъп на информация за значими български автори, оставили следи в развитието на европейската културна история.

Настоящото издание е първа част от колекцията на  Димитър Георгиев. В бъдеще предстои да бъде издадена втора и трета част.

На събитието Димитър Минев в качеството си на директор на НБ „Иван Вазов“ ще приеме лично дарението от колекционера  Димитър Георгиев.

"Дарителство на редки издания за поколенията трябва да бъде стимулирано и приветствано", казват от екипа на галерия „Димитър Георгиев“.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Финансови зависимости са основната причина това ръководство на БФС начело с Борислав Михайлов да са се вкопчили така яростно във властта и да търсят всякакви юридически трикове да протакат делата в съда. Това твърди пред "България Днес" специалистът по спортно право Георги Градев. Михайлов призна в интервю за "Гонг"

В страхотна форма и на точки видяха Весела Бабинова радостните папараци на "България Днес". Актрисата смело крачи из София и може да се похвали с фигура, по-добра от тази, преди да забременее. Бабинова роди в един и същи ден с приятелката си Луиза Григовора през 2020 г. Дъщеря й се казва Йоана, а Луиза има момче - Бран. Да са живи и здрави

Атанас Фурнаджиев е близък до спорта ни, вярвам, че нещата ще потръгнат "Изгониха ме от биатлона", призна олимпийската ни шампионка в този спорт Екатерина Дафовска. На Общо събрание преди два дни тя бе сменена като президент на федерацията от Атанас Фурнаджиев, който бе и вице в БФС. "Доста усилия положиха и настоящият министър в оставка Радостин