Туристическите агенции вдигат двойно оборотите

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/11670162 www.24chasa.bg
Въздушният транспорт все още не се е възстановил напълно от пандемията, но оборотите в него се увеличават с 52% спрямо година назад. СНИМКА: “24 ЧАСА”

Транспортът също се възстановява

Оборотите на туристическите агенции и всички услуги, свързани с организиране на настанявания в хотели и почивки, са се увеличили със 104,9% през първото тримесечие в сравнение с година по-рано. Това показват данните на статистиката за оборотите в сектора на услугите през първите три месеца на годината. Това е секторът от услугите, който отбелязва най-големия ръст на годишна база.

Сравнението се прави с период, в който дейността на туристическите агенции и туроператорите беше намаляла заради пандемията, но от данните излиза, че първото тримесечие на 2021 г. е било последното лошо за туризма. След това през цялата 2021 г. оборотите на тези дейности са нараствали.

Други дейности от сферата на услугите, в които също има увеличение на оборотите, са транспортните дейности - въздушният транспорт и товарният, както и логистичните и складовите дейности. При тях увеличението е с между 46 и 52% на годишна база, но те също пострадаха много от пандемията и пълното възстановяване на оборотите им от 2019 г. ще изисква още време. В транспорта като цяло оборотите са се увеличили на годишна база с 26,8%, но част от този резултат може и да се дължи на повишението на цените, а не толкова на увеличението на дейността на самите транспортни фирми.

Услугите, които бележат най-слаб ръст и дори намаление на оборотите, са тези, свързани с юридически, счетоводни и консултантски дейности. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пие ли се вино от ритоните и защо те са толкова важни за владетелите? Защо по ритоните има изобразени престъпления и хулигански прояви? Що е то коньопетел? Отговори на тези въпроси и още много любопитни факти дава директорът на РИМ Сливен доц. д-р Николай

Само 1 г. след като роди момиче Любомира Казанова "подарява" сестричка на София  Втора дъщеричка очаква златното момиче Любомира Казанова. Грацията показа наедряло коремче в басейна по време на лятната си семейна почивка, а до нея във водата е първородната й рожба София. Снимката в социалната мрежа е придружена с текст: "Малката ми любов Софи и

Изящна е Виктория Готева не само на екрана, но и извън него, цялата в червено - все едно слиза от комунистическия събор на Бузлуджа. Водещата на новините по Би Ти Ви заложи на огнения цвят и прикова мъжките погледи край НДК с елегантен червен костюм, очертаващ стройната й фигура. "Въоръжена" с червено конче, вероятно против уроки