Съветник медик от Пловдив: Ще плъзне и чума в кв. "Захарна фабрика"

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10738858 www.24chasa.bg
Д-р АТАНАС БАТАШКИ

Жители на квартала пищят от свършената работа, общината гласува 32 млн. лева заем

32 милиона лева безлихвен заем гласува местният парламент на Пловдив за разплащане на извършено строителство по Водния цикъл.
Независимият съветник Слави Георгиев се хвана за главата, като видя, че 37 негови колеги одобриха сумата, а само един беше против и 6-има се въздържаха.
"Те не заслужават и 1 стотинка. Целият район "Северен" е пропищял от лошо свършената работа по Водния цикъл. Колко скандала трябва да станат, за да се види, че проектът не върви добре", попита той.
Преди него съветничката от "Демократична Българи" Веселка Христамян алармира, че на ул. "Петър Шилев" строителството не е изпълнено качествено, а водата по новите тръби не стигала и до вторите етажи. "Новите шахти задържат вода, носят се миризми, не искам да мисля лятото какво ще е", каза Христамян. Хората й разказали, че им било предложено да си закупят приспособления и да ги поставят на шахтите, за да не им мирише. "Кой изпълнява контролът по този проект", попита съветничката.
Д-р Атанас Баташки от БСП каза, че е бил един от обнадеждените, когато стартирал Водният цикъл. "Но той промени бита на хората към по-лошо. Бяха забравени отклоненията към сградите в кв. "Захарна фабрика". Миризмата в последните месеци е отвратителна, а лятото ще дойдат и мухите. Може да дойде и чума", прогнозира той.
Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев отговори, че проектът е много сложен, но не искал да се оправдава. Според него по-голяма част от хората са доволни. "Лицемерно е да се твърди, че не е подобрен животът им. Някъде може да има некачествено изпълнение, но ще задължим строителят да си коригира работата", заяви Райчев.
Общо 40 млн. лева безлихвен заем отпусна местният парламент за реализация на проекти, които се изпълняват от община Пловдив. Най-голямата сума е за Водния цикъл. Парите ще бъдат възстановени на градския бюджет, когато сумите по проектите бъдат изплатени от съответните министерства.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Злополука е претърпяла дъщерята на президента Дарина Радева, видяха загрижените топпапараци на "България Днес". Красавицата се разходи до НАТФИЗ в столицата, за да се срещне с приятели, въпреки превързаната й ръка. В топлите пролетни дни тя заложи на небрежен стил и младежка класика - дънки с потник и кецове

Дружеска засечка на тротоара зарадва актьорите Камен Воденичаров и Цветан Николов, по-известен като Цецо Тотото. Двамата радушно се поздравиха, размениха приятелски думи и отпрашиха с широки усмивки след приятния лаф по задачи. Снимки: "България

Бригадир Аспарухов провери обстановката около столично заведение, видяха незабележимите папараци на "България Днес". Бившият разузнавач показа, че все още е в играта, след като няколко пъти обиколи един и същ периметър, оглеждайки всеки един детайл. Снимки: България