Съдебно решение: Клетви по инспектори не им пречат да си вършат работата

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10443869 www.24chasa.bg
Съдебна палата, Пловдив. Снимка: Google Street View

Клетви и лоши думи по адрес на проверяващи не възпрепятстват работата им. С този мотив Пловдивският районен съд, а след това и Административният отмениха глобата на рибар, държал се грубо със служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Човекът бил засечен да лови риба заедно със свой приятел в коритото на река Въча в Кричим на 30 септември м. г. Риболовът там бил позволен на принципа „хвани – пусни“, но инспекторите на Агенцията по рибарство се усъмнили, че уловената риба се връща в реката, и решили да проверят какво точно се случва. Единият от рибарите започнал да ги кълне и да им пожелава лоши неща. После станало ясно, че той няма документи за самоличност и бил приканен да се качи в служебния автомобил, за да отидат до Районното управление на МВР. Човекът се качил в колата, но въпреки това поведението му било счетено за препятстване на проверката и му бил написан акт на стойност 1500 лв.

Той го обжалвал и наказателното постановление вече е отменено, като решението на Административния съд е окончателно. „Що се отнася до обидните думи и клетви, отправени към служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, настоящият съдебен състав не толерира такова поведение, но както е посочил и първоинстанционният съд, това поведение без съмнение е довело до психологически дискомфорт, на проверяващите, но не препятства възможността на контролните органи да извършат проверката. За пълнота следва да се отбележи, че за отправените обиди към проверяващите е предвиден състав на престъпление по Наказателния кодекс“, е записано в мотивите за окончателната отмяна на акта. Престъплението, което се има предвид, е хулиганство.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

? Кои са жените в живота на Илия Павлов ? Защото сватбата на Илия Павлов с Дарина е срам за него и за баща му ? Какви съвети за жените дава Павел Найденов на сина си За всичко това и още много любопитни ситуации разказва бащата на Илия Павлов - Павел Найденов - в минипоредицата от 6 епизода на в. "България днес"

Правилата са за всички, включително и за Джокович Без връзки и пари нямаш шансове Григор не беше единственият добър от своето поколение Кой е той Васил Младенов е необикновен тенисист. Освен със спорт, той се занимава с музика, завършва и социология в Ню Йорк. Неговата майка е рускиня, а дядо му Лев Шулга е известен треньор в бившия СССР

Смело си джитка из столицата Борис Бонев. Въпреки заплахите за живота му лидерът на "Спаси София" обикаля из града и се среща с познати във видимо добро настроение и без да изглежда притеснен. Снимки: България