Пловдивска забавачка се сдоби с площадка за безопасност

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10282139 www.24chasa.bg

Вътрешна площадка за обучение по безопасност на движението бе открита днес в  пловдивската детска градина „Малкият принц“ .

Зам.-кметът на район „Централен“ Фиданка Кацарева и директорът на Анелия Божанова символично прерязаха лентата, а децата от 3-та група изнесоха нагледен урок.
Средствата за площадката са осигурени по проект, спечелен от ДГ „Малкият принц“ по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ към Министерство на образованието и науката.
Съоръжението е с размери 5 х 4,5 метра, а оборудването включва още мобилен светофар, стоп палка, 12 броя сигнални жилетки, 10 броя пътни знаци, конуси и детски велосипед с каска.
В детското заведение вече има изграден кабинет, в който децата се учат на безопасност на движението, а с изграждането на площадката те вече ще получават практически знания в среда, близка до реалната обстановка на пътя.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бившият футболист на Левски Симеон Славчев нервно обикаля около автомобила си, видя "България Днес". Атлетът е забелязан край столичен хотел, където паркира стария си джип и цъкайки си на телефона, се отправи към сградата. СНИМКИ: България

В забързаното си всекидневие певицата Сантра няма време за кулинарни подвизи в кухнята. Затова и е решила да се довери на едно от столичните заведения, откъдето си поръчва храна за вкъщи, видя "България днес". Хем става по-бързо, хем е по-лесно. Снимки: България

Актрисата Биляна Петринска излезе на разходка около Народния театър в столицата с фамозна леопардова блузка, която да се връзва с модерната й чанта, видя "България Днес". Петринска има няколко предстоящи постановки и използва свободното време да се зареди със слънчева енергия, докато разговаря по телефона