"Сцена на кръстопът" започна със зрелищен спектакъл (Снимки)

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10170701 www.24chasa.bg
Кметът на Пловдив Здравко Димитров откри фестивала "Сцена на кръстопът".

„Дами и господа, особено ми е приятно да бъдем заедно тук – в Драматичния театър, на откриването на 25-ото издание на „Сцена на кръстопът” Искам да благодаря за прекрасните мигове и години, които дали, за да стане този фестивал това, което е. Благодаря на всички, които са част от създаването му, и за усилията да го организирате“, каза кметът на Пловдив  Здравко Димитров по време на откриването на есенния театрален фестивал.

Той  излезе на сцената заедно с директора на Драматичния театър Кръстю Кръстев, директор на фестивала, и програмния директор Росица Обрешкова.
Тя припомни думите на великия Стефан Данаилов, който преди 25 години заедно с кмета Спас Гърневски, в едни трудни времена, даде началото на фестивала: „На дълъг път се тръгва с добри приятели”.

После заедно с Кръстю Кръстев заедно обявиха: „Да живее фестивалът!”.
И той заживя с един шеметен спектакъл на Драматичен театър-Пловдив – „Укротяване на опърничавата”, който си струва публиката да види.
Пищен, цветен и много необичаен с изразните си средства разказ за любов и страст, спектакълът пренася действието на цирковата арена, а актьорите правят чудеса, за да създадат подобаващо настроение.
След финалните аплодисменти режисьорът Стайко Мурджев получи наградата на „Сцена на кръстопът” за дългогодишното участие и вяра в идеите на фестивала.
Днес форумът продължава с „Шекспирин по време на пандемия” по Уилям Шекспир. Спектакълът е на Малък градски театър „Зад канала”. Режисьор е Теди Москов, а ролите изпълняват Леонид Йовчев, Бойко Кръстанов, Владимир Димитров, Мак Маринов, Георги Кацарски, Иван Петрушинов, Светлана Янчева, Христина Караиванова, Каталин Старейшинска, Атанас Чопов.
Всички събития във фестивала се провеждат при спазване на актуалните здравни мерки – 50 процента посещаемост и носене на маски.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Петя Буюклиева не иска да дели наградата си с бургаската звезда и Марги Хранова "За мен е истински празник да участвам в софийски конкурс. Най-накрая да ме оценят и тук", каза с усмивка на устата си голямата наша певица Тони Димитрова. Изпълнителката на "Ах, морето" подели първото място на XI "Международен фестивал за поп и рок музика София" с

На кафе и минерална вода седна Славена Вътова. Облечена със секси бяла ризка над спортен клин и бюстие, миската събра погледите на случайните минувачи. Снимки: България

Да попуши на спокойствие седна Стефан Димитров. Докато весело си пафкаше, прочутият композитор не спря да говори по телефона си. Накрая Димитров метна фаса си в шахта на улицата. Да не вземе да я запуши, че идат дъждове? Снимки: "България