ПУ се включва в международен проект за развиване на предприемачеството в университетите

https://www.24plovdiv.bg/novini/article/10028663 www.24chasa.bg

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ стартира участието си в международния проект „InnoChange: подкрепа за промяна и изграждане на капацитет за иновативни, предприемачески университети“. Водещ партньор в него е университетът „Лоранд Етвеш“ (Унгария).

Целта е да увеличи предприемаческия и иновационен капацитет, да промени отношението на висшите учебни заведения към иновациите, да ги стимулира да се ангажират и интегрират по-добре в иновационните екосистеми в Централна и Източна Европа. Отличната експертиза на партньорите в консорциума е съществена предпоставка за успешното въвеждане на обучение за иновации, основано на „триъгълника на знанието“.

Консорциумът InnoChange е тясно свързан с Европейския институт за иновации и технологии и има за цел да разшири тази мрежа, за да подобри дигиталната трансформация.

Силните страни на проекта произтичат от дефинирания академичен обхват (информатика, дигитална трансформация) и разнообразния статут на организациите - университети, индустриални екосистеми и частни организации.

Чрез въвеждане на иновационен модел InnoChange ще развие и подобри учебните програми по предприемачество и свързаното с нея обучение на преподаватели в партньорските висши училища. Проектът ще обхване и стимулира иновациите от всички сфери на университетската среда: студентски, преподавателски и изследователски иновации в университета.

Друга амбициозна цел на проекта е да осигури ефективна подкрепа на избрани иновационни проекти на ранен етап от тяхното развитие, да изгради приложно ориентирана и всеобхватна мрежа от многостранни индустриални партньорства и чрез взаимен обмен и обучение да подпомогне структурите и предприемаческите общности във висшите учебни заведения.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ели Бинева и Камелия Стоилова почетени от ансамбъла Първите олимпийски шампионки на България в художествената гимнастика от ансамбъла връчиха златни медали. Лаура Траатс, Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова изненадаха и разчувстваха Елена Бинева и Камелия Стоилова. Петте подариха на бившите си колежки реплики на

На кои затворени тайни общества принадлежат златните маски в Регионалния исторически музей в Сливен? Защо е било толкова важно маските да са от злато? За къде дават право на вход маските? Отговори на тези въпроси дава директорът на РИМ Сливен доц. д-р Николай

Нидерландецът обгрижван от половинката на Ван дер Каап "Левски" приключи със селекцията, научи "България Днес". Нидерландецът Нейтън Олдър е последното ново попълнение на "Герена" през лятото. Халфът подписа тригодишен договор със "сините". Той ще тренира с първия отбор. Въпреки това първоначално ще играе за втория тим под ръководството на Елин