Идва ли времето Славчо Атанасов да нарече отново Пловдив Град на мъртъвци?

https://www.24plovdiv.bg/mnenia/article/10730962 www.24chasa.bg
Ако спре и художественото осветление, няма да се вижда достолепието на красивите места в Пловдив.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров даде назад и колкото и да се дърпаше, се съгласи да намали работното време на уличното осветление с половин час. Бомбастичните сметки за ток принудиха много общини и кметства да изключат лампите по улиците, но Зико настояваше, че това е предпоставка за повече престъпност. Сега отстъпи. Обмисля се и спирането на художественото осветление на някои сгради.

Сметки от типа половин милион лева за ток месечно са предпоставка за крути мерки, но факторът с уличната престъпност и катастрофите никак не е за подценяване. Пловдив и без това е сред националните рекордьори по ПТП-та, неувяхваща е и славата му на град с много криминални прояви, така че трудно може да си позволи тъмни улици. Художественото осветление пък не е само за красота, то възпира вандалите, които обичат да трошат заради единия кеф от това. И ако се развихрят заради настъпилия мрак, да не се наложи после да се правят скъпи ремонти на паметници на културата и това да се превърне в поредното доказателство, че икономията е майка на мизерията?

Минаха над 10 години от времето, в което тогавашният кмет Славчо Атанасов нарече Пловдив Град на мъртъвци. Така му се видял, като го погледал от едно от тепетата, заради тъмните улици. За да няма основания да го каже отново, дано няма още рестрикции за уличното осветление и се приключи с този половин час.

Денят нараства и това от само себе си ще намали броя на часовете, в които се налага уличните лампи да светят. Така че трябва да се удържи още малко.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • 34 хиляди за една решетка не са много. Резилът е голям!

    34 хиляди за една решетка не са много. Резилът е голям!

    Няколко дни българските депутати упражняват дар слово (според наличностите) и политически патос по въпроса с новата желязна решетка на парадния вход на парламента, която трябва да ги пази от любовта народна. Оказа се, че формално щетата не е кой знае колко голяма. Решетката струва едни 34 хиляди лева. Което не е чак толкова много
  • Слави Василев, политолог

    Слави Василев: Украйна ще стане западна държава, когато и Русия стане

    Защо политическият ни елит си съдира ризата Искам да напиша няколко думи за Украйна. Чувам през последните седмици какви ли не мнения по темата. Политическият ни елит подкрепя гледната точка на украинските властимащи и оттам в обществото се заражда една лавина от еднопосочни мнения, които анатемосват всичко

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо