Конкурс "Къща на годината" - категория "Еднофамилни къщи 2020"

https://www.24plovdiv.bg/idealendom/article/9827121 www.24chasa.bg
МАЙ/ЮНИ - "Камък и лиственица в къщата на склона"

В годината, в която списание "Идеален дом" навършва 25 години, представяме проектите, участващи в традиционния ни конкурс "Къща на годината". За 25-и път ще отличим най-добрите, благодарение на професионално жури.

В конкурса участват 40 проекта, разделени на 5 категории: "Апартаменти", "Еднофамилни къщи", "Малкото жилище", "Обществен интериор", "Студентски проект".
Ето кои са 3-те номинации в категория "Еднофамилни къщи".

МАЙ/ЮНИ - "Камък и лиственица в къщата на склона"

Тази семейна къща с площ 500 квадратни метра, наречена символично ММ, е осъществената мечта на обитателите, които предпочитат живот близо до природата. Постигат я благодарение на студио Archabits, зад което стоят арх. Бистра Попова и арх. Анастас Варчев, автори на цялостния проект - архитектура, ландшафт и интериор.

АВГУСТ - "Дом за щастливи обитатели в полето"

Къщата с площ 300 квадратни метра изниква сред нивите почти сюрреалистично. Така и изглежда - като странна красива птица на фона на обичайните постройки, накацали наоколо. Автор и на интериорния, и на архитектурния проект е арх. Атанас Динев от "АТА Арх" ООД, който за съжаление ни напусна внезапно през март.

НОЕМВРИ/ДЕКЕМВРИ - "Безпределност отвън и вътре в морската къща"

Автор на интериора на този дом с площ 450 квадратни метра е Румяна Кирова, като при реализацията му основополагаща е била връзката вън-вътре. С този подход проектът е илюстрирал новата философия на живот чрез вписване в околната среда.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В навечерието на коледните и новогодишни празници Ива и Велислава Костадинови поднасят своя музикален подарък към всички любители на българската народна песен. В ефира на Фен Фолк ТВ вече може да се гледа най-новия им видеоклип към песента „Мари, Невено“, която е част от втория им самостоятелен албум „С България в сърцето“

С ядки се храни Явор Борисов. Актьорът, който нашумя със сериала "Ол инклузив" и няколко театрални постановки, чинно си сложи маската, преди да влезе в магазина за бадеми и фъстъци. Борисов си купи малко пакетче, от което си хапва ядки с кеф. Снимки: България

Човек разходи пуйка на каишка в центъра на София. На необичайната гледка се натъкна софиянец тази сутрин. Снимка: Забелязано в