До утре приемат заявления за участие в класирането за прием в първи клас в Пловдив

30.05.2023 13:20 24 часа Пловдив онлайн
Снимка: Архив

Крайният срок за подаване на заявления онлайн за класирането за прием на децата в първия клас в училищата в Пловдив  е утре. За това припомниха от общината. Днес пък приключва приемането на заявления на хартиен носител.

В електронната система са заложени редица проверки още при подаване на заявленията и родителите следва да следят всички съобщения, за да не бъдат допуснати неточности. При необходимост от промени във вече подадени заявления, следва да бъде създадено ново заявление, след анулиране на вече подаденото.

Проверка в електронната система показва, че към момента все още има заявления със статус „чернова“. Тези заявления няма да участват в класирането, които е първо за тази година, ако родителите не ги довършат до статус „подадено“.

Обявените свободни места са общо 3423 за 146 паралелки в 45-те общински училища в град Пловдив, в които има прием в първи клас. ОУ „Душо Хаджидеков“ има две сгради и приемът в тях е за всяка от сградите поотделно. В 4 училища има паралелки по Монтесори и приемът за тях е отделен от приема в останалите паралелки – това са СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в район „Западен“, ОУ „Екзарх Антим I“ в район „Централен“, СУ „К. Величков“ в район „Южен“ и СУ „Св. Седмочисленици“ в район „Тракия“. По предварителни анализи местата са достатъчни за всички кандидатстващи деца.

За улеснение на родителите в системата е предвидена функционалност, чрез която те могат да съпоставят броя свободни места и съответния брой чакащи за тях, разпределени по сбора от събраните точки в заявленията за кандидатстване. Статистическите данни се променят в реално време според подадените заявления и се визуализират в панела със свободни места в менюто „чакащи класиране“ на интернет страницата на електронната система за прием priem.plovdiv.bg.

Резултатите от класирането ще бъдат ясни към 9:00 часа на 02.06.2023 г.

Други от Просветни

БАН ще се включи в четиринадесетото издание на Софийски фестивал на науката

Българската академия на науките (БАН) ще се включи в четиринадесетото издание на Софийски фестивал на науката, съобщиха от институцията. Във форума, който ще се проведе 9 до 12 май в София Тех Парк

Деца от столична детска градина пресъздадоха Великден в МОН (Видео, снимки)

Деца от четвърта група на Детска градина „Брезичка" в София и техните учители пресъздадоха традициите на Великден и направиха празнична украса в Министерството на образованието и науката

Българските ученици спечелиха 8 медала на Балканската олимпиада по математика

Българските участници в Балканската олимпиада по математика във Варна спечелиха 8 медала, а над 200 са отличията за страната ни от нейното основаване през 1984г

Мария Александрова, застъпник към УНИЦЕФ, е носител на президентския медал на АУБ

Мария Александрова, български застъпник към УНИЦЕФ, е носител на президентския медал на Американския университет - най-голямото отличие на университета

1429 ще са професионалните паралелки в гимназиите, 945 – профилираните

Общо 2374 паралелки в гимназиите са заложени в план-приема за учебната 2024/2025 година. От тях профилирани са 945 (39.80%), а 1429 са професионални (60.19%)

>