Стомна кебап с ярешко

28.07.2025 06:48

КОЙ ГОТВИ

"Лесно приготвящо се ястие с невероятен вкус и аромат. Месото се топи в устата, а сосът сам си иска топъл хлебец, за да си топнем и да си оближем пръстите", пише ни Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ

1 кг ярешко месо

3 връзки зелен лук

100 г моркови

250 г домати

60 г масло

5 г брашно

1 връзка магданоз

1 връзка пресен

джоджен

10 зърна черен

пипер

олио

сол на вкус

300 мл вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Намазваме гювеча с олио. Нарязваме месото на порции, посоляваме го двустранно и го слагаме на дъното.

Слагаме нарязания на парчета лук. Добавяме морковите, които предварително сме нарязали на полумесеци. Изсипваме доматите. Овкусяваме с черния пипер и наситнените зелени подправки.

Отново солим. Поръсваме брашното. Нареждаме парчетата масло. Наливаме водата. Затваряме гювеча и го слагаме в студена фурна.

Включваме я на максимални градуси. След 30 минути намаляваме температурата на 150 градуса и продължаваме печенето в продължение на 2 ч и 30 мин.

Изваждаме кебапа, отваряме го, оставяме го 5 минути да постои и го сервираме на порции.

Други от Хоби

Пълнен шаран с топено сирене и околуци

КОЙ ГОТВИ  “Околуци, или шаранови ядки, са ядлива част от рибата. Може да ги срещнете и под името рибарска глезотийка. Приготвена по този начин, рибата се получава много вкусна и сочна”

Любо Киров и елитът на световната клубна сцена превземат LunOr този декември

Клубът, който не прави компромиси, предлага стилна алтернатива за Студентския празник и Нова година на световно ниво Има музикални събития, които просто отбелязваме в календара, и такива

Как да отгледате коледната звезда - поливайте я само когато почвата е суха

Не дръжте найлоновата опаковка, това задушава листата и те загниват Едно от най-красивите цветя през зимата безспорно е коледната звезда. Растението, което, освен че краси дома ни

Пълнен шаран със слънчоглед и стафиди

Интересна рецепта за Никулден предлага Румен Петров Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ

Печени дюли с мед и масло

Пръстите ще си оближете, твърди Маргарита Димитрова и дава рецептата Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката

>