Димитър Маринов страда по сцената, ще прави стендъп моноспектакъл

01.04.2024 01:00 Виктория Костова
Димитър Маринов връчи една от специалните награди на “Икар 2024”. СНИМКА: ПЛАМЕН КОДРОВ

“След толкова години в Холивуд започнах да страдам за сцената. По душа, по сърце, по разбиране, по желание най-вече аз съм театрал.” Това посочи актьорът Димитър Маринов като обяснение на идеята да прави свой моноспектакъл, който да играе и в САЩ, и в България. Той бе специален гост на церемонията по връчването на наградите “Икар”. Днес в Народния театър ще прави и актьорски уъркшопи.

“Живата публика, директният контакт и най-вече това предизвикателство да не можеш да грешиш е най-силно в мен. Да знаеш, че остава една възможност, а в киното знаеш, че може да спрем, да коригираме, да започнем пак отначало. За мен това е силата на изкуството. Разбира се, нищо против киното, напротив, но е друг вид”, коментира още Димитър Маринов.

При всяко връщане в България ходи на театър. Преди много години се впечатлява от моноспектакъла “Шегите, които Бог си прави” на Димитър Бакалов, с когото са приятели. Затова му казва: „Един ден, като се умориш да го играеш, искам да го изиграя аз". Но Димитър Бакалов  му отказва, тук като е „е друг тип актьор".

Междувременно Бакалов спира да играе спектакъла и му го подарява. Така холивудският актьор има пълното право да го преработи по свой си начин. Маринов го преработва, сменя му и заглавието. Включва обаче "По идея на Димитър Бакалов".

Актьорът показва сценария на Бакалов, който му отвръща, че така не се е смял много отдавна. „Част от историите са близки и имат общ език,  но е много по-различен. Имам си собствени случки, но съм запазил основни неща от респект и уважение", казва Маринов. 

„Няма да има режисьор, но ще поканя някои колеги в САЩ, на които много разчитам и те много ме уважават, да го погледнат и да дадат мнението си. Идеята е да се направи турне за българи в Америка. Това е голяма радост за нашите мигранти там". 

Продуцент на спектакъла е Димитър Бакалов, а премиерата ще бъде в “Театро Отсам канала”. Има вероятност през есента холивудският актьор да играе представлението и у нас.

Други от Възход и падение

Ергенът Алек: Нямам шаблон за перфектната жена до мен

Най-ценното нещо в живота ми, което винаги ми е липсвало, е да намеря моя си човек, разкри Алек "Когато някой ме попита имам ли шаблон за перфектната жена до мен, отговорът категорично е "не"

Преди да навърши 51 г., Кирил Вълчев успя да обиколи 193 държави

Журналистът и генерален директор на БТА - Кирил Вълчев, обиколи всички 193 държави-членки на  Организацията на обединените нации (ООН). Ето какво написа той във фейсбук: "На 50 години завърших

Тейлър Суифт оглавява британската класация за албуми

Тейлър Суифт се завърна начело на британската класация за албуми с The Tortured Poets Department, съобщи на сайта си официалната компания, която следи продажбите и съставя чартовете

Синът на Иво Карамански се сгоди (Видео)

Синът на Иво Карамански, който носи името на баща си, се сгоди. Карамански-младши е предложил брак на приятелката си Антоанет Пепе.  Двойката, която чака и бебе

Влюбена и гола, Хали Бери кацна на балкона – поздрав от гаджето за Деня на майката

57-годишната актриса се превърна в активист за правата на жените в менопауза Чисто гола на балкон кацна в инстаграм холивудската звезда Хали Бери. Пикантната снимка публикува не папарак

>