С нов фитнес метод, протеин и “тонове вода” Дженифър Анистън не изглежда на 55 години

30.03.2024 01:00
Дженифър Анистън не изглежда на 55 години

На 55 г. тя тежи 50 килограма при височина 1,64 м. Пропорциите ѝ бюст-талия-ханш са идеални – 89/61/89 см. Мускулите ѝ са стегнати, кожата – свежа, косата лъскава. Макар че не признава, Дженифър Анистън явно е опънала лицето си, за да се освежи. Но как поддържа фигура на два пъти по-млада жена? Очевидно не само с разходки в парка.

Холивудската звезда работи усилено, за да се поддържа, и с възрастта го върши все по-добре, казват нейни приятели пред сп. Women’s health. Ако в миналото това е означавало да се събуди по тъмно, да

бъхти до изнемога упражнения с висок интензитет

и да се поти на тренажора, вярвайте, че го е направила. Но това вече е зад гърба ѝ…

Днес Джен е по-мъдра относно тренировките, които ѝ причиниха травми. Тя си дава сметка на какво е способно тялото ѝ и от какво има нужда, когато е преполовила 50-те.

По време на пандемията и след нараняване на гърба, получено на снимачната площадка, Анистън бе обсебена от нов фитнес метод - Pvolve, съкращение от Personal Evolution (лична еволюция). И той напълно преобрази стила ѝ за поддържане на форма.

Треньорите рекламират Pvolve като съчетание на функционален фитнес с ниско въздействие и уникално съпротивително оборудване за извайване, укрепване и енергизиране на тялото. Методът не е толкова натоварващ и помага да се справиш с болежките от травми.

Бившата на Брад Пит сега тренира четири пъти седмично.

“Невинаги успявам, зависи от работния ми график. Стремя се да спортувам 4 дни, а на 5-ия да направя дълга разходка или преход в планината. Но ако снимам, може да пропусна 1-2 пъти. Не си оказвам натиск, както преди”, казва тя.

Допреди 3 г. актрисата се подлагаше на дълги интензивни кардиотренировки, които повишават пулса и циркулацията на кръвта.

“Събуждах се с часове, преди да отида на работа. Говорим за 4 призори, хора! 45 минути до един час правех набор от тежки, изтощителни упражнения, бягане. Коленете ми вече не издържаха, стана нефективно”, разказва Джен.

Сега тя напълно е прекратила тази практика. Пристрастила се е към Pvolve - първо с курс онлайн, а после на живо с директорката и главен треньор Дани Коулман.

“Това, което обичам в метода, е връзката ум - физика

Защото не става въпрос само да размахваш ръце и да скачаш, а си изпълнен с внимание към тялото си.”

Pvolve много допада на Дженифър, тъй като раздвижва цялостно. Позите и интензитета на упражненията варират. Тренировката зависи от това как се чувстваш. “Това ѝ е хубавото на тази програма – можете да я пригодите към настроението си и състоянието на тялото си този ден, сами определяте колко да продължи и какви уреди да ползвате. Изграждате си собствена схема”, казва звездата от “Приятели”. Тя не обича да се фокусира само върху един мускул или област през цялото време, а раздвижва цялото си тяло.

Особено се кефи на слайдерите, с които се разтяга чрез плъзгане, и на упражненията с ластици. “Напряга те от глава до пети, стига и до най-малкото мускулче”, уверява тя.

Тренировките със съпротивителна лента не са единствените, които поддържат актрисата. Тя не се е отказала от йогата и пилатеса. “Определено включвам пилатес, добавям и малко йога. Обичам да смесвам нещата – така е по-интересно”, казва тя пред Women’s health.

Фитнеса Анистън комбинира със здравословно хранене. Спазва баланс от протеини, зеленчуци и “вода, тонове вода”.

Започва деня с течности – пие супена лъжица разреден ябълков оцет и няколко чаши вода на стайна температура, “което е фантастично за червата”. Следват авокадо, твърдо сварени яйца и шейк с канела и мака на прах, богата на фибри, калций и калий. Много обича смути, в което винаги слага чист протеин на прах, банани, горски плодове, зеленчуци. Черпи се и с кафе.

С наближаването на обяда огладнява. “Обикновено хапвам към 13-14 ч - винаги някаква форма на зеленчуци и протеини.”

Основното ѝ блюдо са салатите. За вечеря - пилешки бургер, увит в маруля. Звездата

обожава пица и я прави за приятели. Понякога си позволява паста – любимата ѝ е карбонара

Джен не пропуска следобедните закуски – ябълка, намазана с бадемово масло и ядки. И отново протеинови блокчета. Гледа продуктите да са органични, избягва захарта.

Известната актриса от Лос Анджелис казва, че здравословният начин на живот и фитнесът оправят настроението й, пазят я от депресии. А тя има защо да е потисната. Личният ѝ живот не е само цветя и рози. След скандалната изневяра на Брад Пит с Анджелина Джоли и последвалия развод тя се раздели с още един съпруг, преживя и други неуспешни връзки. Не се сбъдна мечтата ѝ да има дете.

Сега от 5 години е сама. Или умело крие гаджето си. При раздаването на наградите от Гилдията на актьорите тези дни холивудската знаменитост се появи с голям диамантен пръстен и всички се развълнуваха: сгодена ли е отново?

Други от Сила за живот

Отпуск от 3 седмици удължава живота, от 4 дни - топи стреса

Ако сте използвали неработните дни около Великден за отдих, ще сте по-устойчиви на напрежение за месец напред Не си мислете, че иначе здравословният ви начин на живот ще компенсира твърде многото

Криза с детския сън, дори на бебета дават приспивателни

Стресът и прекаленото заседяване пред светещи екрани водят до все по-големи проблеми с безсънието Всеки родител мечтае за усмихнато и спокойно дете, но много често нещата не се случват точно така

Шест сондажа откриват в Шипково единственото у нас находище на сулфатно-калциева вода

Минералният извор е подобен на тези във Видел и Контролсвил, Франция, Кианчано, Италия, и Лостфорд, Швейцария В центъра на курорта е изградена чешма, от която текат 4 вида вода - трапезна и

Регулирането на холестерола може да е ключ към подобряване на лечението на рака

Регулирането на нивата на холестерола може да помогне за повишаване на ефективността на лечението на рака, съобщи електронното издание „Медикъл експрес", позовавайки се на датски учени

Ставайте бавно сутрин при магнитни бури, за да не ви се завие свят

В началото на периода се очаква слаба геомагнитна буря. Тя е резултат от мощно изригване на плазма от Слънцето, последвано от отделяне на огромно количество енергия под формата на светлина

>