Червеното месо уврежда бъбреците: как да се храним правилно след 40

20.10.2024 09:33 MenTrend.bg
​​​​​​​Лоши новини за любителите на пържоли - с напредване на възрастта ще трябва значително да намалите приема на говеждо месо. СНИМКИ: ФРИЙПИК

Червеното месо е един от най-препоръчваните източници на протеини. 100 грама от този продукт съдържат 26 грама протеин, 0 въглехидрати и само 3,5 грама мазнини. С напредване на възрастта обаче ще трябва да получавате по-малко протеини от говеждо месо и ето защо.

Целия текст четете в mentrend.bg

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Други от Сила за живот

Портокаловият сок намалява възпаленията и защитава сърцето

Учените твърдят, че портокаловият сок променя начина, по който хиляди гени в имунните ни клетки функционират. Значителен брой от тези гени участват в механизми, които регулират кръвното налягане

Вечеряйте между 17 и 19 през зимата, за да сте здрави

Консумирайте много кореноплодни зеленчуци, най-добре е да са сурови и небелени за да сте здрави Ако искате да имате достатъчно енергия през зимата и успешно да се справяте с вирусите

Диагонална бръчка на меката част на ухото показва риск за мозъка и сърцето

50 г. след детективския нюх на обикновен лекар науката вече е сигурна: чертата е самостоятелен индикатор за нещо, което се случва вътре в тялото и което класически изследвания на парче може да

Ново проучване очертава четири ключови възрасти за мозъка

Учени установиха, че мозъкът преминава през пет различни фази в живота, с важни „преломни точки" на 9, 32, 66 и 83 години. Около 4000 души на възраст до 90 години са били подложени на сканиране на

Проучване: Славата намалява продължителността на живота на музикантите

Ново проучване установи, че славата може да съкрати живота на музиканта толкова, колкото и спорадичното тютюнопушене. Изводите са направени чрез сравняване на данни за известни и по-малко известни

>