По-малко починали от COVID в Италия за последното денонощие

10.04.2021 20:27

Италия съобщи днес за 344 нови смъртни случаи, свързани с ковид, което е почти наполовина по-малко от 718 предишния ден. Намалява и броят на новите инфекции на дневна база - те са били 17 567 при 18 938 ден по-рано, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

От началото на епидемията през февруари миналата година в Италия са регистрирани 113 923 починали от ковид и по този показател тя е на второ място в Европа след Великобритания и на седмо в света. Общият брой на заразените с коронавируса е 3,75 милиона.

Относително стабилен е броят на настанените в болница, без да се броят пациентите в интензивни отделения - днес те са били 27 654, а ден преди това - 28 146. Още 186 пациенти са били приети в интензивни отделения, отново намаляване в сравнение с предходния ден, когато са били 192. Общият брой на приетите в интензивни отделения е спаднал до 3588 спрямо 3603 от предишния ден.

Други от От страната и света

Бърнард Шоу ни нарича елементарни, глупави и скарани с хигиената туземци някъде на Балканите

Наши студенти в чужбина освиркват постановки на пиесата Чърчил: "Каква нация са българите, след като още си честитят банята?! Българин: "Вие пък си честитите, когато спите с жените си..

Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съответствие за предстоящия вот "две в едно" утре

Номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие за предстоящите на 9 юни избори за Европейски парламент и Народно събрание

Васил Терзиев: Да имаш възможност да промениш нещо в едно общество е привилегия

Да имаш възможност да промениш нещо в едно общество е привилегия. Това заяви кметът на София Васил Терзиев във фейсбук профила си. "С приятели и съмишленици споделихме своите истории за успеха

Две коли са потрошени след тежка катастрофа на Околовръстното на София (Снимки)

Две коли са се блъснали на Околовръстното на София. Това се е случило преди отбивката за кръговото за "Ломско шосе", в посока квартал "Люлин". И по двете коли личат щети

Френски учени: Кокошките се изчервяват, когато се ядосат

Зачервяването на лицето от ярост може да изглежда като уникална човешка черта. Но според учени от Франция кокошките също се изчервяват по време на „негативни ситуации на силна възбуда"

>