Георги Марков: Ще има ли съд за виновните за COVID ?

26.02.2021 10:33 Георги Марков, бивш конституционен съдия
Депутатът от ГЕРБ Георги Марков

Уважаемият американски президент Байдън ще възстановява демокрацията в Америка, което значи и по света. Рекох да се възползвам от тази привилегия и да повдигна следната дискусия:

Една година Европа е въвлечена в небивала биологична война от чума, внесена от друг континент. Европа стана ПОГРЕБАЛНА АГЕНЦИЯ. Бомби и разрушения на сгради няма, но разрушиха живота ни. Загубихме свободата си, няма и къде да избягаме, летищата и гарите са празни. Опустошенията са хуманитарни, психологически, икономически, та дори и политически /отиде си Доналд Тръмп/.

Не може да има съмнения, че вирусът е тръгнал от китайския град Ухан, но на версията, че източникът са прилепи от пазара в града, не вярват вече и гаргите. Ето няколко въпроса за размисъл:

1. Защо затвориха устата на именития професор Люк Монтание, който на базата на научни изследвания твърди, че вирусът е лабораторен – от лабораторията в Ухан, без да твърди, разбира се, че е пуснат умишлено? Та той е носител на Нобеловата награда в материята.

2. Защо затвориха устата на китайския вирусолог Ли Менг, рискувала си живота да избяга от Китай и отиде в САЩ. И тя твърди, че вирусът е пуснат от лабораторията в Ухан? Нарича го „биологично оръжие“, способно да убива в голям мащаб, защото е крайно устойчиво в атмосферата. Госпожата в момента я пази ЦРУ, но това не значи, че не би трябвало да говори.

3. Съвсем наскоро германският физик Роланд Визендангер по прочутата германска телевизия ZDF заяви, че 99% вирусът е от лабораторията в Ухан.

Ха, сега да видим колко въпроса може още да бъдат повдигнати:

1. Защо, по дяволите, САЩ и Франция дават 44 млн. долара за тази пуста лаборатория в Ухан, без да я контролират? Дори през 2017 г. официалният сертификат е даден в присъствието на френския премиер Бернар Казньов. Защо френските власти не обръщат внимание на големия учен Симон Хобсън от Института „Пастьор“, който предупреждава, че още от 2005 г. в лабораторията в Ухан е създаден вирус, който засяга човешките клетки /забележително лесно/? Ако вирусът по някакъв начин напусне лабораторията, каза ученият, Господ да ни е на помощ!

2. Днес е ясно, че ЕС се провали с ваксините – те просто не достигат. И големият въпрос е: защо Съюзът не вземе китайски? В Китай вече заразени няма, както ми каза покойният ми приятел проф. Чирков два дни преди да почине: „Жоре, китайците знаят молекулата.“ Нещата щяха да са много смешни, ако не бяха тъжни: Европа и САЩ ДАВАТ МИЛИОНИ, ЗА ДА НАПРАВЯТ ЛАБОРАТОРИЯ при добрите китайци, която може да произвежда биологично оръжие, а не внасят ваксини, защото „КИТАЙЦИТЕ СА ЛОШИ.“ Между другото, Орбан е отново напред с материала и купи 3,5 млн. китайски ваксини, с които ваксинира над 60-годишните. Няма добри и лоши ваксини, казва маджаринът в момента, А ТАКИВА, КОИТО ГИ ИМА ИЛИ НЯМА. Казва: „Не е важно дали котката е черна или бяла, а че лови мишки.“

Горе-долу така стои въпросът и с руските ваксини „Спутник“. Няма да взимаме ваксини от лошите руснаци. А френският президент Макрон преди време подписа 50 търговски сделки с „лошите руснаци“. Орбан купи 2 млн. „Спутник“ с думите: „Като деца се ваксинирахме с руските ваксини и не бяха лоши“.

3. Защо още на 1 януари 2020 г. Световната здравна организация и най-вече европейските институции не вдигнаха аларма до Бога и не спряха начаса самолетите от Китай, в това число и от самия 11-милионен Ухан? Целият януари бяхме бомбардирани със зараза от хиляди полети. Януари и февруари европейските чиновници бяха още в новогодишен махмурлук, та останахме дори и без маски. Приятели, март 2020 г. великата Франция няма маски, а по либералните медии твърдят, че такива маски не трябват. Днес, година по-късно, Франция и Европа СМЕ МАСКАРАД.

Чест прави на един политик Джорджо Гори – кметът на Бергамо, който си призна за голямото подценяване на ситуацията. В Бергамо няма семейство, което да не е загубило близък. Гледах в италианската телевизия със сълзи на очи как изхвърляха труповете с камиони. Хората създадоха движение „Ние обвиняваме‘‘ и са прави.

Нека си припомним март 2020 г., като изтрезняха европейските началници, почнаха да хокат Орбан – диктатор бил, извънредни мерки въвел, каква е тази карантина. Днес, приятели, орбановите мерки изглеждат като на ангел в сравнение с тези в Гърция и в Австрия, да речем.

Приятели, току-що Иванчо ми звънна и той чул за тази организация в Италия „Ние обвиняваме“, и ми вика: „Бате, като ще има обвинение, няма ли да има съд, трибунал, който да съди виновните, допуснали чумата? Не ни е ударило природно бедствие, бате, а внесена отвън чума, съд му е майката.“ Викам му: „Ти си луд бе, Иванчо! Кой ще го направи този международен съд и трибунал, бе?“ А Иванчо, нали гледа либералните телевизии, и ми вика: “Гражданското общество бе, бате, ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО ще направи съд за виновните, които пуснаха/изпуснаха и допуснаха коронавируса, и за пребогатите чичковци, които ни утешават, че си живеем винаги с него.“

Приятели, благодаря на демокрацията, че имах шанса да захвана тази дискусия. Дай Боже, Иванчо да е прав и един ден гражданското общество да спре да се занимава с втория лифт на Банско, с третия пол и македонското малцинство в България, а с виновните за трагедията, която ни е споходила, наречена коронавирус.

/От фейсбук/

Други от Мнения

Пречупване на тренда - ниските лихви спряха растежа на милионерските влогове

Вземащите кредит трябва да се съобразят с новата тенденция - лихвите ще се покачват Хората изчакват да видят докъде ще спаднат цените, за да получат по-изгодни сделки БНБ публикува редовната

Красен Станчев: Бъдещият кабинет не е на ротацията, щафета е - трябва да бъде разписано какво поема първият и какво предава

Обедняване и апокалипсис няма! Всички - без семействата с повече деца и част от пенсионерите, са по-добре в последните 2 г., казва икономистът - Държава пред катастрофа, икономика пред рецесия

Президентът си е основал звукозаписна компания и от там сега ще излязат редица нови хитове

Няколко коментара на извънредната и налудничаво динамична политическа обстановка: 1. “Да, България” винаги е била категорична, че експертният състав на правителството е това

Кабинет на ПП-ДБ само с техни министри не им дава по-добри възможности

Партиите - участнички в споразумението за излъчване на правителство от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са заинтересовани да постигнат балансирано представителство в предстоящия кабинет

“Букър” тежи, колкото и да ръкопляскате или да хулите

Радвам се за Георги Господинов. Книга, писана на езика свещен, достигна до световно признание. Интересни са ми тези, които обругават, без да са чели Може би думата награда иде от това, че някой

>