Борисов добре, работи от вкъщи, лидерите на ЕС му желаят бързо възстановяване (Обзор)

26.10.2020 22:26
Кметовете на Смолян Николай Мелемов и на Широка лъка (в средата) Васил Седянков посрещат премиера преди седмица.

Следят го лекарите от ВМА

Кметът на Широка лъка, на когото гостува заедно с Нанков, с положителен тест

“Скъпи Бойко, желая ти бързо възстановяване!” Такива пожелания отправиха редица световни лидери към премиера Бойко Борисов в социалните мрежи. Той е на домашно лечение.

Борисов е в добро състояние и дори заседанията на МС ще продължат онлайн,

без да е нужно

някой да

замества

премиера

Това обясни вицепремиерът Красимир Каракачанов. Двамата са си писали есемеси още в неделя вечерта, след като стана ясно, че Борисов е с положителен тест за коронавирус.

Пръв благопожеланията си към българския министър-председател отправи израелският му колега Бенямин Нетаняху. “До моя приятел Бойко Борисов - моите най-добри пожелания за бързо възстановяване и крепко здраве”, написа той в туитър, а Борисов му отвърна, че стриктно ще спазва препоръките на здравните власти.

“Съжалявам да разбера, че сте с положителен резултат. Останете силен и се грижете добре за себе си”, пожела пък генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус.

“Желая ви пълно и бързо оздравяване, Борисов. Мислите ми са с вас и всички онези, които сега се борят с болестта. Пазете се”, написа председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Бързо оздравяване на премиера пожелаха също австрийският канцлер Себастиан Курц, сръбският президент Александър Вучич както и словенският премиер Янез Янша.

Доброто състояние на премиера се потвърждава и от голямата му активност в социалните мрежи. “Доколкото знам, състоянието на Борисов е стабилно. Лекува се в домашна обстановка. Под постоянен контрол е. Мисля, че колегите от ВМА ще го лекуват”, каза пък шефът на “Пирогов” проф. Асен Балтов.

В понеделник обаче стана ясно, че и кметът на смолянското село Широка лъка Васил Седянков е с положителен тест за коронавирус.

На 18 октомври той посрещна Борисов и зам.-министъра Николай Нанков при последните обиколки из страната на премиера и екипа му. Тогава Борисов направи оглед на ремонтирания път Смолян - Девин, както и на първото класно училище, което се трансформира в “Музей на духа” с над 760 хил. лв. от държавата. Премиерът посети и църквата, съпровождан от Седянков.

“Не е ясно откъде може да съм хванал заразата, аз съм в постоянен контакт с хората, селото е много посещавано. Чувствам се добре засега, нямам температура”, каза Седянков.

С отрицателни

тестове засега

са кметът на

Смолян Николай

Мелемов

и областният

управител

Недялко Славов, които също се срещнаха с Борисов и Нанков при посещението им в Родопите. Мелемов и Славов са се самоизолирали и им предстоят нови тестове.

Под карантина са и министрите на финансите Кирил Ананиев и на земеделието Десислава Танева, които на 18 октомври също бяха на обиколката в Смолянско с премиерската джипка. В изолация са още енергийната министърка Теменужка Петкова и зам. външният Георг Георгиев, били на събитие с премиера миналия петък.

Други от От страната и света

Галъп: 46% от работещите българи са доволни от заплатата си

У нас 46% от работещите са по-скоро доволни от заплатата си, 32% обаче не са. Нито преобладаващо доволни, нито преобладаващо недоволни се оказват 21% от запитаните

Товарен влак отнесе кола, оставена на релсите край село Габровница

Товарен влак е блъснал оставен на релсите автомобил "Тойота Ленд Круизер" без номера на прелез в землището на с. Габровница, Монтанско, снощи. Инцидентът е станал около 21

Мъж е с опасност за живота след удар с кирка в масов бой между фамилии

Задържани и ранени след масов бой в село Скравена, община Ботевград, съобщиха от полицията. Сигналът за сбиването е подаден на 3 май. Членове на две фамилии са влезли в саморазправа

От днес пускат новата трамвайна линия 15 в София

Новата трамвайна линия 15 тръгва днес, съобщи Центъра за градска мобилност във фейсбук страницата си.  Тя е с маршрут (в посока метростанция „Витоша“): от обръщателното колело „Бъкстон“ по бул

Деница Сачева: От ГЕРБ-СДС очакваме поне два мандата от област Добрич

Имаме реалистични очаквания за резултата и те са за поне два мандата от област Добрич в рамките на тези избори. Това каза пред журналисти водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Осми многомандатен

>