Ако Байдън бие, Камала ще е президент

20.10.2020 10:00 Валери Найденов
КАМАЛА ХАРИС

Световният феминизъм тръпне в очакване на исторически триумф

Ако не стане пак чудото, след има-няма 2 седмици бившият вицепрезидент Джо Байдън ще спечели изборите за президент на САЩ и с това ще бъде коронясан за лидер на свободния свят.

Ще го коронясат, но едва ли ще царства дълго. Месец-два след встъпването в длъжност вероятно ще му се наложи да отстъпи поста на вицепрезидентката Камала Харис и да се оттегли, за да си пише мемоарите.

С това световният феминизъм ще триумфира - за първи път президентът на САЩ ще е жена, и то цветнокожа. А белият мъж, виновникът за всички беди на човечеството, ще подвие опашка и ще си посипе главата с пепел.

Байдън не може дълго да остане президент. И проблемът не е в алцхаймера, който от време на време си показва рогата. Проблемът е, че самият Байдън вече е прът в колелото на американската геополитика.

Както знаем, напоследък хегемонията на САЩ се обосновава и оправдава с корупцията в нереформираните държави. Но ако Байдън е президент, това оправдание изчезва. Ако, да речем ,Чичо Сам обвини някой руски, китайски, украински или сръбски олигарх в пране на пари, той ще му се изсмее в лицето: “Кой, аз ли пера пари? Я си вижте президента!”

Фаталният

лаптоп

И досега бе известно, че Хънтър, синът на Джо Байдън, взема пари от украински и китайски олигарси. Но бащата твърдеше, че няма нищо общо. Нито знае какви ги върши синът му, нито го пита. Няма понятие защо някакви руски и украински милиардери му дават милиони, а китайците инвестират във фирмата му милиарди.

В последната седмица обаче се появиха доказателства, че вицепрезидентът много добре е знаел и че е вземал своя дял. Пробивът дойде от един безстопанствен лаптоп. Хънтър, който има сериозни проблеми с наркотиците, го оставил за ремонт и забравил да си го прибере. Собственикът на ателието разгледал харддиска и какво да види – цялата кореспонденция на вицепрезидентския син с тате, както и с редица съмнителни бизнес партньори от света. От писмата става ясно, че Джо Байдън много добре е знаел за рекета на сина си и най-вероятно той го е ръководил.

Например в един момент главният прокурор на Украйна е по петите на украинската нефтогазова компания “Буризма”, която плаща на Хънтър по 80 хиляди долара месечно. Тя моли за помощ и малко по-късно Байдън принуждава президента Порошенко да уволни главния прокурор със заплахата, че ще блокира 1,5 милиарда долара кредит.

Този случай е отдавна известен, но имейлите в лаптопа доказват, че американският вицепрезидент го е направил заради лична файда и по молба на своя корумпиран клиент. И така нататък, подобни примери в лаптопа са десетки.

Собственикът на компютърното ателие дава (продава) лаптопа на близкия до Тръмп адвокат Руди Джулиани – бивш кмет и бивш главен прокурор на Ню Йорк. И ето, че в навечерието на изборите

компроматите

гръмнаха първо

от в. “Ню Йорк

поуст”

и от “Фокс Нюз”, а после се разбягаха по сайтове и блогове като горски пожар. Туитър и фейсбук се опитаха да ги блокират, а централните медии - да ги скрият зад завесата на мълчанието, но това още повече раздуха пожара.

Сега демократите са кръстосали пръсти и отправят към небето молитви дано изборите да минат по-скоро. Но дори да победят, проблемът няма да изчезне. Ще трябва да се предприеме нещо.

Нанси Пелоси, лидерката на демократите в долната камара, предложи да се създаде комисия, която да решава как и кога президентът да се освобождава поради невъзможност да си изпълнява задълженията. Всички помислиха, че нещо пак дразни Тръмп. После обаче се плеснаха по челата – дали не иде реч за Байдън? Защото все по-очевидно става, че човекът деградира умствено и в един момент ще е неадекватен за поста.

На този етап

успехът на

Байдън изглежда

почти сигурен

Той води пред Тръмп с 9 пункта според усреднения индекс на RCP и с 4,5 пункта в оспорваните 6 щата, където се кове победата. Залозите са 61:39 в полза на Байдън. През 2016 г. Хилари Клинтън имаше същата преднина, но Тръмп ѝ открадна президентството изпод носа. Дали и този път няма да стане същото?

Други от Мнения

Пречупване на тренда - ниските лихви спряха растежа на милионерските влогове

Вземащите кредит трябва да се съобразят с новата тенденция - лихвите ще се покачват Хората изчакват да видят докъде ще спаднат цените, за да получат по-изгодни сделки БНБ публикува редовната

Красен Станчев: Бъдещият кабинет не е на ротацията, щафета е - трябва да бъде разписано какво поема първият и какво предава

Обедняване и апокалипсис няма! Всички - без семействата с повече деца и част от пенсионерите, са по-добре в последните 2 г., казва икономистът - Държава пред катастрофа, икономика пред рецесия

Президентът си е основал звукозаписна компания и от там сега ще излязат редица нови хитове

Няколко коментара на извънредната и налудничаво динамична политическа обстановка: 1. “Да, България” винаги е била категорична, че експертният състав на правителството е това

Кабинет на ПП-ДБ само с техни министри не им дава по-добри възможности

Партиите - участнички в споразумението за излъчване на правителство от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са заинтересовани да постигнат балансирано представителство в предстоящия кабинет

“Букър” тежи, колкото и да ръкопляскате или да хулите

Радвам се за Георги Господинов. Книга, писана на езика свещен, достигна до световно признание. Интересни са ми тези, които обругават, без да са чели Може би думата награда иде от това, че някой

>