Интернет зависими деца в Китай "лекувани" с изолация

08.07.2020 23:30
Китайски геймъри СНИМКА: wallpaperflare

Мъже, държали импровизирана клиника за интернет зависими в Китай, бяха осъдени на затвор за задържането и изолирането на деца в продължителност на 10 дни, съобщи "Си Ен Ен".

Нерегулираната клиника е една от стотиците детокс центрове в Китай, отворили врати през последните години като отговор срещу нарастващата епидемия от интернет зависими.

Въпреки масовата цензура и стриктният контрол от страна на правителството Китай има една от най-големите интернет потребителски бази, наброяваща 850 милиона потребители.

Клиниките за подобно лечение набират популярност, след като Китай обявява интернет зависимостта за психично разстройство през 2008 г..

Този вторник четирима мъже бяха осъдени за незаконното задържане на 12 лица, от които 11 били малолетни. Според съдебните доклади жертвите били държани в изолация в академията Южанг.

Въпросният детокс център подлежал на разследване още през 2017 г., след като жалби за нехуманни мерки от подобно естество били подадени към местното правителство. 

В последни години Китай предприе редица мерки в борбата срещу интернет зависимостта. Още през ноември Пекин въведе полицейски час за малолетните, които играят до късно - през седмицата им е разрешено да играят до 90 минути, а през уикендите до 3 часа.

Превод и редакция: Йоан Бондаков

Други от От страната и света

Обвиниха българин, опитал да прекара сирийче през "Кап. Андреево"

Районна прокуратура - Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство Д.А. (52 г.) за незаконно превеждане през Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" на малолетен

Искра Михайлова: Малките и средните предприятия бяха във фокуса на работата ми по Зеления пакт

Благодаря на представителите на бизнеса и на браншовите организации, които са двигатели на иновации, казва евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Искра Михайлова е член на Европарламента от 2014 г

Арестуваха 17-годишен мотоциклетист без книжка

Хванаха 17-годишен мотоциклетист без книжка в Перник, съобщиха от полицията. Той е проверен на 7 май на кръстовище „Тева". Мотоциклетът не е регистриран

Румен Радев бе посрещнат в Баку от президента на Азербайджан Илхам Алиев

С официална церемония в резиденция „Загулба" в Баку бе посрещнат държавният глава от президента на Азербайджан Илхам Алиев. Българският президент е на официално посещение в Баку по покана на своя

Контрабандни надуваеми лодки задържаха на ГКПП Капитан Андреево (Снимки)

9 недекларирани надуваеми лодки и 3 механични помпи бяха задържани на ГКПП Капитан Андреево при проверки, част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция „Митници"

>