Над 3 милиона са заразените с коронавирус в Латинска Америка и Карибите

08.07.2020 07:23
СНИМКА: Pixabay

Случаите на коронавирус в Чили надхвърлиха 300 000

Над 6200 нови заразени с коронавируса и близо 900 починали в Мексико през последното денонощие

Регистрираните заразени с новия коронавирус в Латинска Америка и Карибите вече са над 3 милиона, предаде агенция Франс прес, като се позова на събрани от нея данни от официални източници.

Потвърдените случаи в региона са общо 3 023 813. 139 999 от тези хора са починали, предава БТА.

Латинска Америка сега е епицентърът на пандемията, отбелязва Франс прес.

Тя е на второ място сред регионите по брой заразени и починали, като е изпреварена съответно от Северна Америка (САЩ и Канада, при заразените) и от Европа (при починалите).

Случаите на коронавирус в Чили надхвърлиха 300 000. Властите обаче обмислят вдигане на ограничителните мерки заради пандемията, предаде Франс прес.

През последното денонощие в страната са били регистрирани 2462 нови заразени и 50 починали.

Случаите на коронавирус в Чили са достигнали 301 019. Страната е на шесто място в света по този показател.

6434 от заразените в Чили са починали.

80 процента от случаите в южноамериканската държава са концентрирани в столицата Сантяго и нейните околности, където живеят 7 милиона от 18-те милиона жители на страната. Там от 47 дни са в сила строги ограничения.

На фона на отчитаното от 23 дни подобряване на епидемиологичната обстановка, властите подготвят план за много постепенно, поетапно отменяне на ограничителните мерки, каза министърът на здравеопазването Енрике Парис.

Над 6200 нови заразени с коронавируса са били регистрирани, а близо 900 души са починали от причиняваното от него заболяване Ковид-19, през последното денонощие в Мексико, предаде Ройтерс, като се позова на министерството на здравеопазването.

С потвърдените 6258 случая общият им брой в страната е достигнал 268 008. Мексико е на девето място по този показател в света.

Мексиканското правителство обаче предположи, че реалният брой на заразените в страната е значително по-висок, отбелязва Ройтерс.

895 човека са починали от Ковид-19 в Мексико през последното денонощие. Смъртните случаи в страната вече са 32 014. Мексико е на пето място в мрачната статистика след Съединените щати, Бразилия, Великобритания и Италия.

Други от От страната и света

Мръсните тайни на БГ историята: Хитлер дарява на ген. Никола Жеков 500 000 марки

Фюрерът иска с това да го награди за действията по време на Първата световна война На 6 август 1915 година генерал Никола Жеков е назначен за министър на войната

Уволниха прокурорка, осъдена за склоняване на своя колежка да прекрати дело срещу врачка

Прокурор Райна Бачева от районната прокуратура в Перник, осъдена за склоняване на своя колежка да прекрати дело срещу врачка, бе окончателно освободена от съдебната система

Печалбата на БНБ допринесе за излишък в държавния бюджет към края на април

През април държавата е похарчила извънредно 300 млн. лв. за майските пенсии, тъй като заради многото почивни дни в началото на този месец парите е следвало да бъдат заделени по-рано

Икономисти: Цената на хляба пада, не е нужно да има таван на надценката му

Тя трябва да стане 15% от юли, но първо ще има анализ за мярката от две министерства Годишната инфлация при хляба и зърнените храни се сви от над 30% в своя пик през май-юни 2022 г

Акулата на плажа в Бургас заблудена, в Черно море са до метър и половина и не са опасни

Най-много са от вида катран и до 1 метър Намаляват заради изчезващата цаца Ловят се много навътре в морето и на голяма дълбочина В наши води най-хищен е леферът Тези дни на плажа в Бургас изплува

>