Амазонско племе освободи заложници срещу тленните останки на вожда си

05.07.2020 12:35

Членове на амазонско племе в Еквадор освободиха шестима заложници, които бяха взели с искане да им бъдат върнати тленните останки на техния вожд, починал от COVID-19, съобщи днес правителството, цитирано от АФП.

Двама полицаи, двама войници и двама цивилни бяха отвлечени от тези индианци в четвъртък в село Кюмаи, близо до границата с Перу, предава БТА.

Вождът на племето, починал от COVID-19, бе погребан според разпоредбите на здравните власти, но в крайна сметка тленните му останки бяха ексхумирани и върнати на племето.

Министърът на вътрешните работи на Еквадор Мария Паула Ромо заяви в Туитър, че освободените заложници са били подложени на медицински преглед след престоя им в амазонската джунгла.

Началникът на полицията генерал Патрисио Карильо е ръководел преговорите с похитителите, а специален екип е провел операцията по ексхумацията и идентицифирането на тленните останки на племенния вожд, които са били транспортиране от властите до Кюмаи.

С над 61 000 потвърдени случая на Ковид-19 и близо 4800 починали от последиците на вируса Еквадор, чието население наброява 17,5 милиона души, е сред най-засегнати страни от пандемията в Латинска Америка.

Други от От страната и света

В последните минути депутатите върнаха зеления рекет над големи проекти (Обзор)

Обжалването на екооценки отново пред две съдебни инстанции, така строежът на магистрали и новите ядрени блокове може да се отлага с години Предизборната борба между ГЕРБ и ПП-ДБ върна в последните

Росица Кирова: Априлската епопея бе дързък избор на българите за свобода

Априлската епопея бе дързък и непоколебим избор на българския народ за свобода и развитие, за собствена държава, за човешко и национално достойнство. Това заяви заместник-председателят на Народното

Ход с дами: Борисов води с Рая Назарян и Фандъкова в София, и Караянчева се връща

Лидерът първи и в Пловдив, Росен Желязков е в Благоевград, Даниел Митов във Варна, а от Смолян - синът на Тодор Батков Дамско дуо избра Бойко Борисов за битката в София

Министерският съвет отмени решението за частната детска болница

Министерският съвет отмени решението за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз", гр. София. По-рано днес премиерът Димитър Главчев разпореди незабавната отмяна на

Димитър Манолов: Статистически българинът живее по-добре

„Статистически българинът живее по-добре, но ако го питате самия него – не е по-добре. Имаме в себе си наслоен негативизъм и склонност към самоподценяване"

>