Ако още сте бял, станете негър*!

01.07.2020 10:00 Валери Найденов

Бъдете готови за революцията

Бутането на статуи в САЩ опря и до Спасителя.

“Аз смятам, че статуите на белия европеец, който според тях е Исус, трябва също да бъдат съборени – обяви един от вождовете на цветната революция Шон Кинг. – Те са някаква форма на бялото превъзходство. И винаги са били. Според Библията, когато семейството на Исус решава да се скрие и да се слее с мнозинството, къде отива? Египет! Не в Дания! Съборете ги!”

Шон Кинг е един от най-знаменитите глашатаи на движението “Животът на черните има значение”. Той е пастор, публицист, телевизионер и изтъкнат негърски активист. И всичко му е в ред, с изключение на

един тънък

проблем - май

не е негър!

На снимките изглежда по-скоро италианец. И родителите му са бели, но ето как го обяснява:

“Отказвам да говоря в подробности за миналото на моята майка и нейните сексуални партньори и аз съм дълбоко засрамен, дори да го споменавам, но на мен ми е обяснявано, че белият мъж на моя акт за раждане не е моят биологически баща и че моят биологически баща е светлокож черен мъж.”

“Светлокож черен мъж”? В България това звучи като дървено желязо. Но ние сме глуха провинция, в метрополията нищо не пречи желязото да е дървено, защото там всички нюанси на фон дьо тена са важни.

Ако Шон Кинг говори истината, то биологичният му баща вероятно е квартерон, т.е. четвърт негър, подобно на Александър Дюма и Пушкин. Следователно, негърското в него е една осмина. В Европа никой не би го забелязал, но в САЩ това е социален капитал. Благодарение на предполагаемата негърска осминка Шон успява да изгради кариера – следване в негърски университет, субсидии, грантове, пасторство и така нататък.

Тъй като сме изостанали, тук не сме се замисляли кой е светъл и кой е мургав. Нямаме самосъзнание за своята белота. Но скоро ще се наложи да коленичим за прошка, както вече коленичат на запад от нас.

Хубавото е, че идентичностите напоследък са флуидни, т.е. всеки е свободен да избира по-изгодната за него раса. Защо да не станем негри? Тъй де, щом можеш да си сменяш пола, защо не и расата?

В САЩ пътят от

черен към бял

бе прокаран от

великия Майкъл

Джексън

Други пък се промениха от бели към черни. Например през 2015 г. в САЩ гръмна скандалът с някоя си Рейчъл Долежал - активистка на Националната асоциация за напредъка на цветните хора (NAACP). Тя направи кариера като негърка – стипендии, преподавателски места, водач на угнетените, още малко и да се кандидатира за президент. Уви, мама и тата сложиха край на приказката. Като чули, че щерката им е негърка, съседите започнали да се подиграват с таткото а той се оплакал в медиите. Аз, казал той, съм чех, жена ми е немкиня с шведска кръв, а щерката като дете бе руса със сини очи. Откъде накъде ще се прави на негърка?

И Долежал пострада. Университетът я уволни, NAACP я изрита на улицата и горката активистка се принуди да си смени името на… Нкечи - Амаре Диало. “Нкечи” съкратена форма на нигерийско име, което означава “Каквото Бог дал”.

Днес едва ли

Божидарка щеше

да пострада

толкова,

тъй като идентичността е “флуидна”, всеки може да я сменя както си ще. Благодарение на това много мъже вече се състезават в дамските спортове и обират наградите. Но най-доволни са мастурбантите, които могат да посещават дамските тоалетни, без да си премахват хирургически джойстика.

И който не приема това човешко право, горко му! Неотдавна

пострада и

писателката

Джоан Роулинг,

която даде на децата “Хари Потър”. Като майстор на словото, тя се възмути от следното заглавие: “Създаване на по-равнопоставен пост-COVID-19 свят за хората, които менструират” (!!!). Потресена, Роулинг пусна в туитъра ироничен коментар: “Сигурна съм, че имаше някаква дума за тези хора. Някой да ми помогне. Womben? Wimpind?Woomud?”.(Това са съчетания на думата за жена (woman) с мъжкото име Бен, слабак (wimp) и кал (mud)).

Активистите се нахвърлиха върху Роулинг като харпии. Първи я захапаха актьорите, които изиграха Хари Потър, Хърмаяни Грейнджър, и Рон Уизли, и още десетина, които ѝ дължат всичко.

Няма значение, че Роулинг досега е дарила близо 200 милиона долара за най-различни джендърни и други подобни каузи. Грешката ѝ е, че не е скъсала докрай със старата нормалност. За да се защити, тя изброи добрите си дела в полза на трансджендърите, но накрая пак изпуска топката: “Така че аз искам трансжените да бъдат в безопасност. В същото време аз не искам естествените момичета и жени да бъдат по-малко сигурни. Ако отворите вратите на тоалетните и съблекалните за всеки мъж, който смята себе си за жена, а както казах, днес той може да получи джендърен сертификат, без да има нужда от каквато и да било хирургия и или хормони – тогава отваряте вратите за всички мъже, които искат да нахълтат.”

Заради този отказ да пуска мъже в женските тоалетни Роулинг вече е враг №1. Колективът в издателството “Хачет” стачкува, не ще да издава новата ѝ книга. Дори редакторката на “Пропускливият казан” (The Leaking Cauldron) – най-големият фен клуб на Хари Потър – не закъсня да я анатемоса: “Спрете да ѝ давате пари. Не купувайте новите ѝ книги, не купувайте брандираните стоки, не й гледайте пиесите, не вземайте филмите ѝ под наем и не ги купувайте, не ги гледайте в кината, не посещавайте тематичния парк. Не даваме нито един долар на трансфоби!”.

Ето каква революция иде и насам. Но българинът ще се справи, тъй като той вече е спец по пребоядисването. Сигурен съм, че ще се справим и с кампанията срещу белите мъже, която се задава с пълна сила.

Онзи ден например някоя си Приямавада Гопал, временна преподавателка в университета в Кеймбридж, пусна в туитъра следния лозунг:

“Ще го кажа отново. Животът на белите няма значение. Да се премахне белотата!”

Вместо да я уволни, университетът в Кеймбридж я назначи на постоянна професорска длъжност.

Явно още е

гузен, че е дал

дипломи на

Нютон и Дарвин

И така – в САЩ върви мощна цветна революция, която ще дойде и у нас, особено ако Тръмп загуби изборите. Но каква е нейната революционна същност? Лява или дясна?

Десните медии в САЩ например сравниха окупираната зона в Сиатъл с Парижката комуна от 1871 г. По улиците на зоната бродели все пияни марксисти и тук-там някой друсан анархист.

Но има една малка разлика. Докато Парижката комуна е била бунт на работниците срещу властта и богатите, то в САЩ е обратното – най-богатите са на страната на революцията. Както и медиите, и поне 50 на сто от властите, а останалите власти са се притаили. От милиардерите към революционерите текат сериозни пари.

Не, това не е Париж през 1871 г. Това е поредният капан за левите движения и партии. Този капан за левицата скоро ще пристигне и у нас, особено ако Тръмп загуби изборите. А заедно с капана ще дойде и някой и друг грант.

Но като прост журналист, аз съм длъжен да напомня първото правило в професията - проследете парите! Вижте откъде идват и къде отиват! И тогава иде ред на второто правило - щом видите къде ще потече, веднага се наредете на чучура! Станете негър!

Други от Мнения

Пречупване на тренда - ниските лихви спряха растежа на милионерските влогове

Вземащите кредит трябва да се съобразят с новата тенденция - лихвите ще се покачват Хората изчакват да видят докъде ще спаднат цените, за да получат по-изгодни сделки БНБ публикува редовната

Красен Станчев: Бъдещият кабинет не е на ротацията, щафета е - трябва да бъде разписано какво поема първият и какво предава

Обедняване и апокалипсис няма! Всички - без семействата с повече деца и част от пенсионерите, са по-добре в последните 2 г., казва икономистът - Държава пред катастрофа, икономика пред рецесия

Президентът си е основал звукозаписна компания и от там сега ще излязат редица нови хитове

Няколко коментара на извънредната и налудничаво динамична политическа обстановка: 1. “Да, България” винаги е била категорична, че експертният състав на правителството е това

Кабинет на ПП-ДБ само с техни министри не им дава по-добри възможности

Партиите - участнички в споразумението за излъчване на правителство от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са заинтересовани да постигнат балансирано представителство в предстоящия кабинет

“Букър” тежи, колкото и да ръкопляскате или да хулите

Радвам се за Георги Господинов. Книга, писана на езика свещен, достигна до световно признание. Интересни са ми тези, които обругават, без да са чели Може би думата награда иде от това, че някой

>