Росен Петров: Задава се перфектна стихия, но не заради компроматите

19.06.2020 11:00 Росен Петров

 

В петък един сайт пусна аудиозапис, за който се твърди, че е на премиера Бойко Борисов, но той отрече неговата автентичност.

В сряда пак там се появи снимка, които някой е направил на спящия Борисов в държавната вила в Бояна. И други снимки - шкафче, пистолет, банкноти по 500 евро. Според премиера става дума за манипулация.

“Политическите ни противници удариха дъното”, обяви Борисов на пресконференция, на която зад гърба му бяха много от министрите и депутатите от ГЕРБ. От дясната страна бе председателката на Народното събрание Цвета Караянчева.

Борисов очерта интересна картина на фронтовете, които работят за свалянето му от власт и “са готови да се прегърнат срещу ГЕРБ”.

В същия ден в поредния си пост във фейсбук Васил Божков пусна дълъг списък на тегления в брой на каса на различни суми - от кръгли като 50 хиляди лв. до съвсем точни като 293 850. Твърди, че ги е теглил той от личната си сметка. Били общо 67 милиона лева за 3 години и ги бил предал чрез посредници на Бойко Борисов и Владислав Горанов.

Пак в същия ден Цветан Цветанов обяви в социалната мрежа, че напуска ГЕРБ, и пусна две страници мотиви за това.

Попитахме политолога Анастас Стефанов, тв водещия Росен Петров и журналистката Калина Андролова:

1. Бойко Борисов каза, че зад “цялото упражнение” срещу него и ГЕРБ са Румен Радев, БСП, Цветан Цветанов, Мая Манолова, Слави Трифонов, ДСБ-та и подземните кълбета. Вгради и Васил Божков. Това ли са фронтовете и какво мислите за последните скандали и компромати?

2. Какви ще са последствията - политически и за държавата?

Вижте отговорите им.

Росен Петров:

Задава се перфектна

стихия, но не заради

компроматите

Политиката на вечния скандал

накрая ще изтрие самата политика

1. В кръга на шегата в последните години фронтовете, които ме интересуват, са единствено тези от Балканската или Втората световна война, понеже се занимавам основно с едно историческо предаване. И като човек, интересуващ се от история, мога да кажа, че за жалост, в последното вече повече от десетилетие България така и не може да доживее до своите поне четири години спокойствие, независимо от това кой е управляващ.

Скандалите станаха толкова много, че хората вече спряха да им обръщат внимание. Политиката на вечния скандал най-накрая ще изтрие самата политика.

Пороят от

обвинения и

контраобвинения между всички субекти обезсмисля действащата политическа система като цяло. В подобни истории всички са губещи, дори тези, които мислят, че са печеливши.

2. Не знам какви точно ще са последствията, но като цяло ни предстоят много тежки изпитания като нация.

Пред нас като общество стоят два големи въпроса, по-големи от всички други скандали към момента. Първият е, че май не знаем какво точно се случва с пандемията с коронавирус.

Защото при 10-20 заразени през март ние, медиите, шашкахме хората всеки божи ден, а сега при стотина случая всеки ден сякаш им пеем приспивни песни как всичко е окей.

Вторият въпрос, който е по-важен, е как ще се справим с това, че идва
зловеща
икономическа
криза с
“невиждана
ярост”
и това не е трудно да се предскаже. Вижте какво се случва с икономиките на големите европейски страни, за да се сетите какво ще дойде тук като удар. Никой няма полза от поредните политически баталии насред перфектната икономическа буря, която се задава.

Много се говори за предсрочни избори, аз като цяло съм противник на предсрочните избори, защото от избори до дупка накрая се пада в дупката. А сега тази пандемия, независимо дали вярваме, или не вярваме в нея, изкопа такава световна икономическа дупка, че излизането от нея може да отнеме ужасно дълго време.

Други от Мнения

Пречупване на тренда - ниските лихви спряха растежа на милионерските влогове

Вземащите кредит трябва да се съобразят с новата тенденция - лихвите ще се покачват Хората изчакват да видят докъде ще спаднат цените, за да получат по-изгодни сделки БНБ публикува редовната

Красен Станчев: Бъдещият кабинет не е на ротацията, щафета е - трябва да бъде разписано какво поема първият и какво предава

Обедняване и апокалипсис няма! Всички - без семействата с повече деца и част от пенсионерите, са по-добре в последните 2 г., казва икономистът - Държава пред катастрофа, икономика пред рецесия

Президентът си е основал звукозаписна компания и от там сега ще излязат редица нови хитове

Няколко коментара на извънредната и налудничаво динамична политическа обстановка: 1. “Да, България” винаги е била категорична, че експертният състав на правителството е това

Кабинет на ПП-ДБ само с техни министри не им дава по-добри възможности

Партиите - участнички в споразумението за излъчване на правителство от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са заинтересовани да постигнат балансирано представителство в предстоящия кабинет

“Букър” тежи, колкото и да ръкопляскате или да хулите

Радвам се за Георги Господинов. Книга, писана на езика свещен, достигна до световно признание. Интересни са ми тези, които обругават, без да са чели Може би думата награда иде от това, че някой

>