"Ботев"(Пд) сложи тройка на руснаци, Неделев с контузия в коляното

25.01.2020 17:01 Митя Иванов
4 греди лишиха "канарчетата от разгром над "Чайка" днес. Снимка: официален сайт на "Ботев"

4 греди лишиха "канарчетата от разгром над "Чайка"

Футболистите на "Ботев" (Пд) победиха с 3:0 руския ФК "Чайка" днес, във втората си контрола от зимния си подготвителен лагер в Турция.
Два гола за "канарчетата" вкара Александър Тонев в 69 и 71-та минута, а младокът Никола Илиев оформи класиката с ефектен удар в 85-тата.
Пловдивчани бяха определено по-добрият отбор на терена и освен отбелязаните 3 гола, треснаха и 4 греди.
За ужас на "жълто-черните" фенове звездата на тима Тодор Неделев бе контузен в коляното още в 16-ата минута. Националът се сблъска с руски защитник при единоборство и се наложи да бъде заменен принудително.
От лекарския щаб на "канарчетата" уточниха, че вероятно травмата не сериозна, но със сигурност това ще се каже след обстоен преглед.
В 38-та минута ботевци имаха първата по-опасна ситуация от началото на срещата, когато удар на Станислав Шопов срещна гредата.
2 минути по-късно Димитър Тонев бе близо до гола, но вратарят на руснаците Гестиков хвана удара и изби в корнер.
В 53-та минута Слави Шопов отново начели напречната греда, след бомба с левия крак от фаул.
2 минути по-късно, при опит за центриране на Лазар Марин, топката отново облиза горната греда.
В 58-ата минута защитникът на "Ботев" (Пд) Радослав Терзиев удари четвърта греда, след центриране отляво и удар с глава.
Само за 2 минути - между 69 и 71-та, Александър Тонев набута два хубави гола за пловдивчани. Първо Коко Илиев подаде за първото попадение на Тонев, а после бившият национал използва пас на дошлия на проби бразилец Андерсон за 2:0.
В 85-ата минута Коко Илиев затвърди доброто си представяне с гол, след пас на Лазар Марин.

Съставът на "Ботев":
Георги Аргилашки, Джонатан Перейра, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов, Станислав Шопов, Тодор Неделев, Александър Тонев, Антонио Вутов (Янко Георгиев, Костадин Ничев, Никола Илиев, Андерсон Станислав Работов, Петър Итов, Стефан Попов, Димитър Тонев, Филип Филипов, Атанас Стоименов, Бисер Бонев)

Други от От страната и света

Борба с хазартната зависимост? Започнете тогава от причините

Да се води битка със зависимостите на съвременния човек, по принцип е добре. Но депутатите, както често става, не лекуват причините за някой проблем, а понеже е по-лесно

Виж 20-те града с най-много милиардери в света

Ню Йорк изкачи през 2024 г. световната класация на градовете, в които живеят най-много милиардери. - цели 119. В този град живеят и 340 000 жители с високо нетно състояние и инвестиционни активи за

Бензинът пак поскъпва, но по празниците цената му ще се задържи

От всички горива нагоре са само на масовият А-95, дизелът и газът са с котировките от началото на март Цената на масовия бензин А95 отново започна да пълзи нагоре и само за последните 2-3 дни се

Четирима пострадали след бой в селска дискотека

Четирима са пострадали, а един мъж е арестуван след масов бой пред дискотека в село Български извор около 2 часа сутринта в неделя, съобщиха от ОД на МВР Ловеч

Главчев без министерска заплата - отказа 9100 лв., предшественикът му Денков пък вече без охрана от НСО (Обзор)

Премиерът се разписва срещу 11 хил. на месец, не иска да взема и от Външно Димитър Главчев няма да получава заплата като външен министър, която е в размер на 9100 лв

>