Коледно пънче с течен шоколад

24.12.2025 07:00

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Представям ви празничен десерт – коледно пънче с течен шоколад и гъбки от бонбони маршмелоу”, ни пише Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

яйца, 6 с.л. захар, 10 г портокалови корички, 7 с.л. бяло пшенично брашно, 1 с.л. соево брашно, 400 г течен шоколад, 60 г бонбони маршмелоу, боровинки, нар и кокосови стърготини за украса

Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците със захарта. Разбиваме жълтъците до побеляване. Добавяме жълтъците към белтъците и портокаловите корички. Постепенно добавяме брашната и разбъркваме.

Изсипваме сместа върху правоъгълна тава с пекарска хартия. Печем на 180 градуса около 10 минути. Отлепяме блата от хартията и го разрязваме на 4 ленти по дължина. 

Намазваме ги с 2/3 от течния шоколад. Навиваме едната лента на руло и го поставяме изправено. Около него навиваме останалите ленти. С останалия шоколад измазваме външната страна на пънчето. С тъпата част на ножа правим резки, наподобявайки кора на дърво.

Оставяме тортата в хладилник да се стегне. Украсяваме с нар, боровинки, кокосови стърготини и гъбки, изрязани от бонбоните маршмелоу.

Други от Хоби

Чалъм капама

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Чорба по манастирски

Маргарита Димитрова се включва в рубриката с рецепта за постна чорбица с много зеленчуци, която е подходяща за коледните пости Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева

Пълнен шаран с топено сирене и околуци

КОЙ ГОТВИ  “Околуци, или шаранови ядки, са ядлива част от рибата. Може да ги срещнете и под името рибарска глезотийка. Приготвена по този начин, рибата се получава много вкусна и сочна”

Любо Киров и елитът на световната клубна сцена превземат LunOr този декември

Клубът, който не прави компромиси, предлага стилна алтернатива за Студентския празник и Нова година на световно ниво Има музикални събития, които просто отбелязваме в календара, и такива

Как да отгледате коледната звезда - поливайте я само когато почвата е суха

Не дръжте найлоновата опаковка, това задушава листата и те загниват Едно от най-красивите цветя през зимата безспорно е коледната звезда. Растението, което, освен че краси дома ни

>