Баница с топени кори

03.09.2025 07:00

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Най-бързата баница в света откъм направа. И една от най-пухкавите!”, ни пише Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ 

400 г фини кори за баница или “Сърбиянка”

300 г сирене

6 яйца

250 г кисело мляко

200 мл газирана вода

100 мл олио

1 бакпулвер

50 г масло

щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разбиваме яйцата с щипка сол. Добавяме млякото, олиото, бакпулвера и водата. Разбъркваме добре. Накрая слагаме и натрошеното сирене.

Разбъркваме отново. Всяка кора свиваме леко като топка. Вземаме правоъгълна тава и на дъното ѝ размазваме част от маслото. 

Топим всяка кора бързо и не много обилно в сместа. Редим корите една до друга и една срещу друга. Отгоре слагаме останалото масло, нарязано на парченца.

Печем баницата в загрята на 200 градуса фурна в продължение на 35-40 минути. Изваждаме я, оставяме я да се охлади за кратко и я нарязваме на парчета.

Други от Хоби

Пълнен шаран с топено сирене и околуци

КОЙ ГОТВИ  “Околуци, или шаранови ядки, са ядлива част от рибата. Може да ги срещнете и под името рибарска глезотийка. Приготвена по този начин, рибата се получава много вкусна и сочна”

Любо Киров и елитът на световната клубна сцена превземат LunOr този декември

Клубът, който не прави компромиси, предлага стилна алтернатива за Студентския празник и Нова година на световно ниво Има музикални събития, които просто отбелязваме в календара, и такива

Как да отгледате коледната звезда - поливайте я само когато почвата е суха

Не дръжте найлоновата опаковка, това задушава листата и те загниват Едно от най-красивите цветя през зимата безспорно е коледната звезда. Растението, което, освен че краси дома ни

Пълнен шаран със слънчоглед и стафиди

Интересна рецепта за Никулден предлага Румен Петров Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ

Печени дюли с мед и масло

Пръстите ще си оближете, твърди Маргарита Димитрова и дава рецептата Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката

>