Ябълков сладкиш с бисквити

30.06.2025 07:00

В тестото се слага ванилия

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адреси vkostova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 3

КОЙ ГОТВИ

“С радост представям рецептата за вкусен и ароматен ябълков сладкиш”, ни пише Валя Михайлова.

ПРОДУКТИ

6-7 обелени и нарязани на кръгчета ябълки,

1 пакет чаени бисквити,

1/2 пакетче масло

За кейковото тесто:

4-6 яйца,

4-6 ч.л. захар,

4-6 ч.л. брашно, пресято с ванилия и бакпулвер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтопяваме маслото на котлона направо в тавичката и го изчакваме леко да се запържи. Върху него нареждаме чаените бисквити, след това ябълките.

Заливаме с всичко това кейковото тесто. Не се притеснявайте, ако сместа не покрие всички ябълки - дори като се виждат ябълките, става още по хубаво.

Печем до порозовяване. Като изстине, поръсваме с пудра захар.

Други от Хоби

Пълнен шаран с топено сирене и околуци

КОЙ ГОТВИ  “Околуци, или шаранови ядки, са ядлива част от рибата. Може да ги срещнете и под името рибарска глезотийка. Приготвена по този начин, рибата се получава много вкусна и сочна”

Любо Киров и елитът на световната клубна сцена превземат LunOr този декември

Клубът, който не прави компромиси, предлага стилна алтернатива за Студентския празник и Нова година на световно ниво Има музикални събития, които просто отбелязваме в календара, и такива

Как да отгледате коледната звезда - поливайте я само когато почвата е суха

Не дръжте найлоновата опаковка, това задушава листата и те загниват Едно от най-красивите цветя през зимата безспорно е коледната звезда. Растението, което, освен че краси дома ни

Пълнен шаран със слънчоглед и стафиди

Интересна рецепта за Никулден предлага Румен Петров Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ

Печени дюли с мед и масло

Пръстите ще си оближете, твърди Маргарита Димитрова и дава рецептата Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката

>