Турски треньор пое шампионките от "Марица" (Пд)

25.04.2024 11:45 24 часа Пловдив онлайн
Ахметджан Ершимшек ще води "Марица" (Пловдив) през новия сезон.

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив). Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на волейболните шампионки на България през последните три години.

Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани Гуидети в турския гранд "ВакъфБанк" (Истанбул). Той е работил още с Гуидети в щабовете на националните отбори на Сърбия и Турция.

В момента е помощник-треньор и в щаба на сръбския национален отбор по волейбол за жени на Гуидети. Сръбкините се готвят за участие на Олимпиадата в Париж през това лято, а за новия наставник на Марица това ще е участие на втори Олимпийски игри.

Ершимшек е помощник-треньор във "ВакъфБанк" от сезон 2016-2017 до края на изминалия сезон 2023-2024. С турският гранд е спечелил 4 пъти Шампионска лига, 3 пъти Световното клубно първенство, 4 пъти е шампион на Турция, 4 пъти е вдигал Купата на страната и 2 пъти Суперкупата.

Други от Волейбол

Викнаха 6 волейболистки на "Марица" в националния отбор на България

Шест волейболистки от шампиона  "Марица" (Пд) бяха повикани в националния отбор  за България за участие в първия турнир от тазгодишното издание на Лигата на нациите (VNL)

Костадин Димитров към шампионките от "Марица": Пловдив ви е признателен (Снимки)

Благодарим ви за всичко, коeто правите! Пловдив ви е признателен за големите успехи, които постигнахте. С тези думи кметът на града Костадин Димитров посрещна волейболистките на "Марица" в общината

Волейболният шампион "Марица" (Пд) изненадващо се раздели с треньора си

Волейболният шампион при жените "Марица" (Пловдив) изненадващо  обяви раздяла със старши треньора си Борислав Крачанов. Това се случва само 2 дни след спечелването на 10-ата поредна титла и 3-а под

"Марица" (Пд) за десети пореден път е шампион на България, би ЦСКА с 3:0

Победа с 3:0 (25:17, 25:20, 25:15) гейма над ЦСКА донесе на "Марица" (Пд) десетата поредна шампионска титла. "Жълто-сините" спечелиха третата среща от финала на Националната волейболна лига за жени

"Марица" на победа от 10-а рекордна титла поред, "Левски" взе бронза

Волейболистките "Марица" се доближи само на една победа до спечелването на десета рекорда поредна титла в първенството след гостуващия ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15)

>