Димитър Стефанин: Работата с Натали Трифонова е като виенско колело (Снимки)

15.04.2024 18:14 Петя Минкова
Димитър Стефанин и Натали Трифонова по време на тренировка за благотворителния спектакъл. СНИМКА: ЛИЛИЯ ЙОТОВА
Стефанин и Натали Трифонова се опитват да се снимат докато правят акробатики в залата. СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
Натали Трифонова и Димитър Стефанин тренират на пълни обороти за благотворителното събитие. СНИМКА: ЛИЛИЯ ЙОТОВА
Натали Трифонова и Димитър Стефанин са истинско звездно цунами. СНИМКА: ЛИЛИЯ ЙОТОВА

Като танцова двойка минаваме през много изпитания, трудности и щастливи моменти, голям подарък е да виждам как се учи тя

Кален в сурови битки в австрийския Dancing Stars, някои наситени с омраза и драматизъм, Димитър Стефанин сякаш предаде целия си позитивизъм и с красивата тв водеща Натали Трифонова подготвиха зрелищен благотворителен спектакъл в подкрепа на възрастните хора.

„Сега е време да им се отблагодарим – на тях, на близки и приятели, които може би се чувстват забравени от света. Нека подкрепим нашите баби и дядовци и възрастните хора и да им помогнем да изживеят старините си достойно", обясни по този повод Стефанин.

Красивата синоптичка прегърнала благородната идея веднага щом я чула:

„Включвам се с огромно удоволствие в благотворителния спектакъл, организиран от Димитър Стефанин – коментира пред „24 часа" Натали Трифонова. - Вдъхновяващо е да виждаш как млади хора подават ръка на по-възрастните и им подаряват усмивки." 

Двамата се запознават през януари. Въпреки всички интриги по техен адрес, че се карат, че не се понасят, двамата се забавляват и на репетициите не само танцуват на пълни обороти, а и в пълен синхрон в името на добрата кауза.

„Работата с нея е енергична, забавна, всеки ден е като едно виенско колело, човек не знае къде ще се намира, защото ние като танцова двойка в Dancing Stars минаваме през много трудности, изпитания и щастливи моменти – разказа пред вестника Стефанин. – В края на деня става ясно, че всичко си е заслужавало, защото тя всеки ден се развива, всяка седмица научава нещо ново за себе си, което за мен е голям подарък, защото моята „ученичка" научава много неща през танца за себе си и за другите." 

На въпрос защо двамата се посвещават с цялото си сърце на благотворителния спектакъл в подкрепа на възрастните, Стефанин обясни, че за него това е нещо много повече от едно просто набиране на средства.

„Смятам, че всеки един от нас има отговорност към българското общество, което може да се развие и подпомогне в много насоки – посочи той. - Благотворителни събития като "Зарадвай Баба и Дядо" обединяват артисти, приятели, семейство и обществени личности в една кауза – а тя е да се даде надежда на възрастни хора, които нямат роднини, приятели и социален кръг."

Самият той избрал да се посвети на начинанието и да подкрепи домашните грижи на „Каритас", защото смята, че българската общност и държавният апарат не заделят достатъчно ресурс и енергия за тези хора.

„А това са именно нашите баби и дядовци – убеден е талантливият танцьор. - Изключително благодарен съм на всички колеги и партньори, които са на сцената до мен - Искрен Пецов, The Secret Orchestra, Натали Трифонова, клуб „Носия", Йоанна Темелкова и др. - без тях това събитие не би се състояло."

Не по-малко запалена по идеята да помогне на възрастните е и екранната му половинка. 

„Иска ми се тази социална ангажираност да бъде заразна и всички ние да се сещаме по-често, че и извън нашия личен свят има хора, които имат нужда от подкрепа и обич," допълни още Натали Трифонова.

Идеята на благотворителното начинание е 70% от продажбата на билетите да бъдат дарени за каузата на „Каритас" и с тях да се подпомогнат мобилните екипи, които посещават в домовете им над 500 възрастни от различни региони на България.

Факт е, че Стефанин мъжки се пребори да им помогне, защото за реализирането на спектакъла работеше дни наред, с огромен хъс, до късно вечер, за да мобилизира всички, които биха могли да са полезни.

Същият позитивизъм и енергия той вложи и през миналата година, когато след драматична битка, наситена с омраза и хейт, той спечели австрийския Dancing Stars.

Там всичко започва сякаш наопаки. В началото по всичко личи, че законът на Мърфи буквално е по петите му. Заради първата му партньорка започва невиждана буря от възмущение, защото дотогава тя е била член на журито на конкурса и мнозина основателно питат – защо в една двойка са събрани двама професионалисти? След контузията й, Стефанин трябва да „получи" нова танцова половинка и част от публиката ядовито следи коя ще е тя. Когато става ясно, че това ще е Миси Мей, която също е с професионално танцово образование, в Австрия започва нечуван скандал.

„За първи път видях публика, която е разделена на две – сподели през май 2023 г. Стефанин пред вестника. – Не бях изпитвал такова нещо, 50% от хората излъчваха невероятна енергия и светлина, а другите сякаш щяха с погледите си да ни изядат. По очите им личеше какво изпитват и каква енергия отдават."

На въпрос как е оцелял психически между тази силна омраза и любов, и то на финала, той обясни, че рецептата му винаги е една и съща: „Когато излизам, търся човек в публиката с позитивен поглед и се съсредоточавам върху него. След това поглеждам към присъстващите в залата като цяло, но правилото е да намеря един „светъл", усмихнат човек, на когото да предам емоцията и преживяването. В случая много ми помогна силата на моето семейство."

Вероятно защото и самият Стефанин е точно такъв – ведър, весел, с бликащо чувство за хумор и с огромно желание да помага, у нас той завихри такова творческо цунами с Натали Трифонова, че двамата показаха на всички как с малко средства и с огромно желание могат да организират зрелищен и ярък спектакъл в името на благородна кауза.

Други от Възход и падение

Ето кой шие костюмите за Dancing Stars

Екипът зад впечатляващите тоалети работи денонощно и поставя 3000 камъка на един от тези на Натали Трифонова Най-големите им гафове били с шал по ръката на Дара, който се оплел около врата ѝ

Дъщерята на Том Круз се отказа от фамилията на баща си

Дъщерята на Том Круз се отказа от фамилията на баща си. 18-годишната Сури е решила да приеме второто име на майка си - Кейт Ноел Холмс.  Не е ясно дали наследницата на Том Круз ще се откаже от

Рекорд - трейлърът на филма за Георги Аспарухов-Гунди с 2 500 000 гледания (Видео)

Трейлърът на филма за иконата на българския футбол и "Левски" Георги Аспарухов - "Гунди - Легенда за любовта" е навъртял над 2 500 000 гледания във всички платформи

Как внукът на Алла Пугачова избяга от войната

Крие, че го мобилизират и 3 дни по-късно напуска Русия пеша с диагноза параноя и полипи в жлъчката Сватбата му през 2017 г. е истински фурор, баба му му подарява вила

Джони Деп подстрига дългата си коса (Снимка)

Скорошна поява на Джони Деп предизвика шока на феновете му заради различния му външен вид. Известният актьор присъства на премиерата на последния си филм с нова визия - с видимо по-къса прическа

>