Голям смях на Нова година - Рачков по Нова тв, Лафазанов, Любо Нейков и Руслан Мъйнов по БНТ

30.12.2023 07:30
Васил Найденов и Димитър Рачков (вляво) в празничното издание на "С Рачков всичко е възможно" по Нова тв
Гала и Валери Божинов са водещите на "Галавечер с NOVA" в новогодишната нощ.
Руслан Мъйнов, Любо Нейков и Филип Аврамов (от ляво на дясно) в "Балканска щръклица" по БНТ
Надежда Ковачева - победителката в “Гласът на България”, ще е в празничния концерт на шоуто. СНИМКА: БИ ТИ ВИ

Най-големите български хитове за 2023-а звучат по Би Ти Ви

Може ли Васил Найденов да ходи по наклонената стая на Димитър Рачков? Големият певец се включва в забавните предизвикателства на популярния комедиен актьор в празничното издание на предаването му “С Рачков всичко е възможно” на 31 януари, 20,00 ч, по Нова тв.

В щуротиите ще участват също водещата на “Съдебен спор” Ромина Тасевска, колоритният д-р Мирослав Ненков, изпълнителите Алекс Раева и Криско и актьорите Елен Колева, Борислав Захариев и Герасим Георгиев-Геро. Звездните гости няма само да играят с Рачков, но и ще направят равносметка за изминалите 12 месеца, а някои от тях ще изпеят любими български песни.

Голяма компания от популярни лица се събира в 22,30 ч, за да отпразнува идването на 2024 година. Водещ на специалното издание “Галавечер на NOVA” ще бъде емблематичната Гала, а неин партньор ще е известният футболист и любимец на публиката Валери Божинов, който влиза в ново амплоа. 

Блясък в шоупрограмата ще добавят талантливите артисти Ненчо Балабанов, Милица Гладнишка, Владо Михайлов, Милена Маркова-Маца, Дарин Ангелов, Гергана Стоянова, продуцентът Рафи Бохосян и неговите музиканти. С изобилие от добро настроение и много музика ще се включат и едни от най-любимите български изпълнители – Веселин Маринов, Михаела Маринова, Николина Чакърдъкова, дует “Ритон”, Преслава, Софи Маринова и Константин.

В първите минути на 2024 г. настроение ще подари грандиозният концерт на едни от най-големите музикални звезди на Балканите – Лепа Брена и Драгана Миркович. Двете сръбски певици се събраха за първи път заедно на една сцена през ноември в София. С този концерт радио “Веселина” отпразнува 31 години в ефира.

Златните гласове на България ще звучат на 1 януари по Нова тв в концерта “Обич и песен” (12,30 ч). В него ще пеят Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Тони Димитрова, “Тоника СВ”, братя Аргирови, Мими Иванова, Мая Нешкова, Нелина, Роси Кирилова, Роксана Белева, Теди Кацарова, Елвира Георгиева, квартет “Славей” и Росица Ганева.

БНТ

С много смях и музика започва новогодишната вечер по БНТ, когато на малкия екран ще изгреят Любомир Нейков, Кръстю Лафазанов, Руслан Мъйнов, Албена Михова, Мая Бежанска и Филип Аврамов - едни от най-талантливите ни комедийни актьори. Те са част от традиционното шоу “Балканска щръклица” (31.12., 20,30 ч), което правят заедно с любими български и международни изпълнители, сред които Бобан Здравкович (Сърбия), Наум Петрески (Северна Македония), Аристос Константину (Гърция), Николина Чакърдъкова, Гуна Иванова, Ивана, Славка Калчева, Бинка Добрева, Илия Луков, Ана-Мария, Поли Паскова, Здравко Мандаджиев, Петя Панева, Деси Добрева и др. Сценарист и режисьор на шоуто е Димитър Шарков, главен оператор е Емил Дюлгеров.

Помните ли старата детска играчка калейдоскоп? Нещо като малък далекоглед, който ни пренася във вълшебното пространство на постоянно променящи се пъстри изображения. “Новогодишен калейдоскоп” (31.12., 22,30 ч) е комбинация от песни, танци, атракции, фокуси, дресура и хумор. Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев ще влязат в ролите на хамалите, за да изнесат старата и да внесат Новата година. Любезни домакини на програмата са водещата на прогнозата за времето Ева Кикерезова, Надя Иванова от предаването “100% будни” и спортният журналист Илиян Енев. На бляскавата новогодишна сцена над 30 изпълнители ще поведат зрителите на своеобразно пътуване във времето с различни стилове музика. Участват звезди от различни поколения като Георги Христов, Любо Киров, Орлин Горанов, Графа, Васил Найденов, Миро, Тони Димитрова, Орлин Павлов, Веселин Маринов, Папи Ханс, Васил Петров, Михаела Филева, Преслава, Михаела Маринова, Анелия, Мими Иванова и Развигор Попов, Деси Слава, Дара Екимова и много други.

В последните минути на годината ще прозвучи красивата песен “Молитва за България” в изпълнение на Васил Найденов, Богдана Карадочева и Стефан Димитров. Както и “Вековна гора”, изпята от Графа и “Мистерията на българските гласове”. Шоуто продължава до 1,00 ч в новогодишната нощ.

Продължението на “Новогодишен калейдоскоп” е на 1 януари от 20,30 ч. Режисьор на програмата е Станислав Терзиев – Стенли, сценарист е Драгомир Драганов, отговорен оператор е Радослав Георгиев, сценаристи на скечовете са Йорданка Андонова и Борислав Попборисов.

БИ ТИ ВИ

Най-големите български хитове за 2023 г. и най-обичаните вечни песни от цял свят ще звучат в празничния концерт “Гласът на България” (31.12., 20,00 ч) по Би Ти Ви. С изненади и различни музикални комбинации в него ще се включат най-известните победители в шоуто, много от любимите треньори през годините и цял куп музикални звезди. Ще участват Иван Лечев, Мария Илиева, Дара, Миро, Галена, Любо Киров, пианистът Евгени Генчев, Стефан Вълдобрев, Ивана, Георги Христов, Тино, Дара Екимова, Никеца, Махаела Маринова, трио “Тринити”, Борис Христов, Георги Костадинов, Калоян Николов, Симона Загорова, група Innerglow, победителката в първия сезон на “Гласът на България” - Стелияна Христова, в петия - Ния Петрова, в осмия - Петя Панева, и Жаклин Таракчи, спечелила титлата миналата година.

Би Ти Ви ще изпрати старата и ще посрещне новата година със звездите на телевизия “Планета”. В първите минути на 2024 г. медията ще излъчи концерта “Шампанско и сълзи” на Ивана с най-големите ѝ хитове през годините.

“Едновремски истории” (1.01., 12,30 ч) е фолклорният спектакъл, който с музика и танц ще погледне към героите от незапомнени времена, живи и до днес с непреходната си вдъхновяваща сила.

Други от Възход и падение

Весела Лечева на 60: Извън сините очи и точния мерник. 6 неизвестни истории

В понеделник Весела Лечева става на 60, които съвсем не личат. През 1980 г. аз също започнах да тренирам спортна стрелба - пушка, като нея. Тогава вървеше един шведски криминален сериал по "Студио Х"

На 20 май рожден ден имат

Мария Габриел, вицепрезидент на Европейската народна партия, бивш вицепремиер и министър на външните работи, бивш еврокомисар  Весела Лечева, двукратен олимпийски медалист

Мария Габриел има и друго име: достойно и видимо поведение на жените в политиката

Тя не успя да стане министър-председател, но начинът, по който влезе и излезе от изпълнителната власт, е повече от поучителен за мъжете. Вероятно бившият ни еврокомисар ще получи шанс да завърши един

Абитуриенти на 18 и на 81, покажете ни колко сте красиви!

Изпратете в "24 часа" снимки от най-прекрасната нощ: ваши, на мама, татко, баба или дядо, разкажете с малко думи личната си история и тя ще стане част от националната Извадете незабравимите снимки от

Моника Белучи и Венсан Касел пак са заедно – в римска изложба

Снимки на култовия моден фотограф Винсент Питерс, обезсмъртил с камерата си най-красивите звезди от киното и шоубизнеса, са наредени в изложба в Рим от 16 май

>