Млечна баница с боровинки

08.11.2023 07:00

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Изпращам много бърза рецепта за  сладка млечна баница   с боровинки и крема сирене. Плодчетата  са пресни, но може да се сложат и замразени. Времето за приготвяне е 15 мин”, ни пише Пепа Стоева.

ПРОДУКТИ 

7 бр. фини кори за баница, 120 г масло, 200 г натурално крема сирене, 500 мл прясно мляко, 3 яйца, 160-170 г захар, 2 ванилии, 250-300 г боровинки , 3-4 л. кафява захар

НАЧИН НА ПРИГОТЯНЕ:

Разтопяваме маслото. Намазваме с него обилно тавата за печене. Намазваме и всеки лист кора тънко с четка, а след това я  набираме като хармоника  и я завиваме на охлюв.

Поставяме ги в тавата.  Когато всички кори са завити, слагаме тавата във фурната и печем на 170-180 градуса до леко зачервяване .

Разбиваме яйцата със захарта и сиренето. Към тях прибавяме затопленото мляко и ванилиите. Заливаме запечените кори със сместа и  оставяме за 5 минути да поемат добре млякото.  

Поръсваме с 2/3 от боровинките. Разклащаме тавата, за да паднат надолу, и прибавяме останалите.  Поръсваме с кафявата захар и връщаме тавата във фурната.

Печем още 15-20 минути. Млечната смес трябва да остане светла на цвят, да не се запича. Изваждаме тавата и поръсваме    баницата с пудра захар. 

Други от Хоби

Плочи от дървесни частици ПДЧ (PB) и ПДЧ (МДФ/MDF): Изчерпателно ръководство за разликите и предимствата

Дървените материали се използват широко в строителството и производствените индустрии поради тяхната гъвкавост, достъпност и естетически привлекателен вид

Рецептата на Ути Бъчваров за агнешки бут с песто

Тази година имаме 2 в 1 празници като при изборите, но за разлика от тях, на които никой няма да отиде, хиляди щастливи българи ще се видят с роднините и приятелите си на Великден и Гергьовден

Иван Звездев: Паспортът на вкусното месо - пресен стрък лук, чесън и зелена салата

Бих наблегнал на правилото за подправяне на салата, защото паспортът на агнешкото е пресният стрък лук, чесън и зелена салата, казва Иван Звездев. Последователността е следната: първо се посолява

Топ 5 страни, които консумират най-много кафе

Може би за никого не е учудващ фактът, че кафените напитки са на второ място по консумация в света след чая. Близо 85% от възрастните им се наслаждават ежедневно заради ободряващия и стимулиращ ефект

5 тенденции за луксозните бижута през 2024

Луксозните бижута са символ на елегантност, изтънченост и статус от векове. Днес това също важи, но не само за кралските особи. Бижутата са достъпни за всеки

>