Бездънната трагедия на Русия

19.06.2023 16:57 Проф. Георги Фотев
Руският президент Владимир Путин СНИМКА: РОЙТЕРС

Трагедията е гибел на нещо прекрасно. Русия се самоубива пред очите ни. Настъпва гибелта на Русия. Но Русия не е нещо прекрасно. Тя е озверяла и грозна. Тя сее смърт в „братска“ Украйна. Русия е обявила война на живото човечеството. Чудовище! Чудовището няма лице. Грозното е без-образно.

Тази война е безпрецедентна в историята на човечеството. Сравнението на руския неонацизъм с нацизма е безсмислено. Руският неонацизъм идва СЛЕД (това е архе важно) разгрома с участието на руснаците и украинците на хитлеристкото чудовище, заклеймено от Германия за вечни времена.

Ще възкръсне ли един ден Русия? Само Господ знае.

Великата и безсмъртна руска култура няма абсолютно нищо общо с грозния руски неонацизъм. Високата руска култура! Не низините на вечно отровно пияните крепостни.

Бездънната трагедия на Русия не е гибел на високата руска култура; перла на Европа и на човечеството. Високата руска култура е наистина безсмъртна! Защото е красива. Красотата и вечността са едно и също. Така разбирам Достоевски и Чайковски.

Трагедията на Русия е бездънна. Бездънното е абсолютно непрозрачно. Не знаем каква е тази трагедията, дали е трагедия изобщо или е нещо друго.

Войната на Русия срещу човечеството е безпътица на самото човечеството. Няма добър избор между самоубийството и робството.

Слава Богу, Украйна, Европа и Човечеството вярват в невъзможното. Тази вяра произтича от европейската култура. От духовната форма на Европа.

Има странни хора у нас (не са преброени), които носят в себе си по рождение предаността на вечния мужик към Русия. Те шумят за мир и срещу войната. Не е от простотия. Двуличие и подлост е по никое време. Искат Украйна, Европа и Светът да се предадат в името на руския Мир. Те призоват да пребъде за вечни времена пътят към робството.

Българио, майко мила, не си заслужила да бъдеш изоставена на твоите гробокопачи. Нека твоите дъщери и синове да повярват в невъзможното. Тази вяра произтича от високата българска култура, която е безценна и европейска по същност и призвание.

(От фейсбук)

Други от Анализи

Ще отмъсти ли дрипльото на богатите принцове в писанията на зрелостниците

Всъщност компромис с произведението на Смирненски няма Всяка година матурите на зрелостниците предизвикват вълнение, по-голямо дори от абитуриентските балове

“Краят на историята” умря миналата седмица

Държавният секретар Блинкен го погреба с песен През последните десетина дни Вашингтон, Пекин и Москва най-сетне представиха пред публиката новата политическа география на света

Младото поколение затъва в дългове

Младите работници и служители са с по-ниски доходи и имат по-големи финансови задължения в сравнение с тези на заетите на пазара на труда в САЩ, които са били на тяхната възраст преди 11 години

2500 лв. удря средната заплата до края на годината? (Графика)

Интересно е, че работодателите вдигат заплати, но и наемат нови хора - и тук държавният сектор дори изпреварва частниците Заплатите продължават да растат ускорено въпреки забавянето на инфлацията

Със или без коли в центъра на София и на големите градове?

Какво трябва да се направи за велосипедите и тротинетките Въпросът въобще не е странен и има много “за” и “против”. В Ню Йорк например само 45% от домакинствата, т.е. 20% от гражданите, имат коли

>