Разумна политика без изхвърляния би закрепила новия кабинет

06.06.2023 18:54 Доц. Борис Попиванов
Румен Радев КАДЪР: NOVA

"Президентът огласи позиция, която съществува отчетливо в българското общество, и е свързана със скандалното развитие на процесите у нас през последните седмици. Сегашният формат на мнозинство, който стои зад правителството, беше най-очакваната, но и най-разочароваща комбинация в този парламент". Това каза пред БНР политологът Борис Попиванов.

И допълни, че не е имало как държавният глава да се преструва, че изборът на това правителство е бил съпътстван от постоянен възход на позитивни очаквания и надежди.

Според него Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ са гласували "за" кабинета като знак, че ДПС няма да стои пасивно и ще се опита да постави своите интереси там, където Движението е незаменимо. 

Попиванов посочи, че конструкцията на кабинета не е устойчива, но бъдещето ѝ много зависи от първите ходове на правителството и от способността на новите министри и на мнозинството да следват "разумна политика без изхвърляния".
По думите на политолога към момента няма реални доказателства, че президентът Румен Радев прави нещо друго, освен да изпълнява правомощията си по Конституция.

Други от Лични

Православни и католици се бият на Гроба Господен, а мюсюлманите се подсмихват отстрани

Преди много години проучвах една древна ръкописна книга от библиотеката на Православната патриаршия в Йерусалим. Вниманието ми бе привлечено от бележка на славянски език

Ако Априлското въстание беше избухнало днес...

Ако Априлското въстание беше избухнало днес, щяхме да видим коментари като: 1. Ужас, ще скочи инфлацията и ще се повиши цената на хляба. 2. Ох, сега ще се затруднят пътуванията. 3

ГЕРБ - 70, ПП-ДБ - 50, ДПС и "Възраждане" по 40 и БСП - 20 депутати

"Изненадата ще е "Солидарна България", прогнозира географът ГЕРБ ще има 70 депутати, ПП-ДБ ще е с 50, ДПС и "Възраждане" с по 40, БСП – 20 и остатъкът до 240 ще го поеме "Солидарна България"

Предложението забрана на рекламата на хазарт в онлайн медии е целенасочен удар в предизборна ситуация

Пълна забрана на рекламата на хазарт в онлайн медии, радио и телевизия - това предлагат от ГЕРБ и ДПС и във вторник предстои гласуване на второ четене. Звучи прекалено хубаво, за да е истина

Отварят широко вратите за кабинет на националното спасение

Тоталното изопачаване на фактите - от двете страни и с често припяване от третата, дето е била в брачното ложе Главчев може да стане най-дълго управлявалият премиер за последните 4 години Тази

>