Арнолд Шварценегер: Раят е само фантазия, няма да се видим отново след смъртта

06.06.2023 11:22
Арнолд Шварценегер СНИМКА: instagram/schwarzenegger

Актьорът и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер представи разсъжденията си за рая и смъртта по време на разговор за списание Interview. Коментарът му беше провокиран от въпроса "Какво ни очаква в бъдеще?".

"Това ми напомня за въпроса на водещия Хауърд Стърн. "Кажете ми, губернаторе, какво ще стане с нас, когато умрем?" Отговорих: "Нищо. Вие сте на 6 фута под земята. Всеки, който ви каже нещо друго, е лъжец", припомни Шварценегер.

"Казах: Не знаем какво се случва с душата и всички тези духовни неща, в които не съм експерт, но знам, че тялото, което виждаме сега, няма да видим никога повече", допълни той.

Бившият културист посочи, че смъртта е тема, която не му е приятна, а в съзнанието му раят е само фантазия, предава бтв.

"Когато хората казват, че ще се срещнат отново с близките си хора, които са загубили, отново в рая - звучи толкова добре, но реалността е, че няма да се видим отново, след като си отидем. Това е тъжната част. Знам, че хората се чувстват комфортно със смъртта, но аз не", казва Шварценегер.

Разкривайки, че през последните около 20 години е загубил "15 приятели" от бодибилдинг индустрията, той споделя, че е дал ново определение на рая.

"За мен раят е мястото, където поставям човек, когото обичам силно, който е мил, щедър, който е променил живота ми и живота на други хора. Държим ги на едно място в главата си, подобно на първия ред, на който са всички ваши приятели. И винаги изпитваш добро чувство, когато се сетиш за тях“, казва актьорът.

Очаква се бившият губернатор на Калифорния да разкаже откровено за изпитанията и премеждията си в нов документален филм в три части "Арнолд", който започва да се излъчва по Netflix в сряда.

Според официалния синопсис документалната поредица "разказва за пътуването на Арнолд Шварценегер от австрийската провинция до най-високите етажи на американската мечта" и съдържа интервюта както с него, така и с "приятели, врагове, звезди и наблюдатели".

Други от Възход и падение

Принц Хари отбеляза годишнина от началото на игрите "Инвиктус" в Лондон, без да се срещне с баща си

Принц Хари пристигна в Лондон, за да отбележи 10 години от началото на игрите „Инвиктус", но няма да се срещне с баща си крал Чарлз III, предаде БТА по информация на Асошиейтед прес

Вижте кои са първите 10 държави, които отиват на финала на „Евровизия“ (Видео, снимки)

Първите 10 държави, които ще преминат към финала на конкурса за песни „Евровизия", едно от най-големите певчески състезания в света, бяха избрани след първия полуфинал

Баници на корем и хоро до насита в село Марково тази неделя

Ще могат да се опитат зелник, пататник и лучник Любителите на баници ще могат да им се насладят тази неделя в пловдивското село Марково, където майстори ще мерят сили в станалия традиционен фестивал

На 8 май рожден ден имат

Анета Сотирова, актриса Мустафа Карадайъ, бивш председател на ДПС Жоржета Чакърова, актриса Доц. д-р Димитър Буланов, специалист по обща и коремна хирургия

Честит рожден ден на Александра Николаева

Днес рожден ден празнува Александра Николаева от онлайн отдела на “24 часа”. Лъчезарна и талантлива, тя е с безупречен нюх за най-интересните и любопитни новини, а историите, които умее да разказва

>