След боя в парламента депутат остана без очила, счупил му ги Манол Пейков

01.06.2023 09:54 Павлета Давидова
Костадин Костадинов СНИМКА: Велислав Николов

Костадин Костадинов се закани да не пускат Божанков и Пейков да говорят от парламентарната трибуна

Пейков пък защитил съпартиеца си, защото бил "сам срещу глутница"
След блъсканицата в парламентарната зала "Възраждане" продължиха конфронтацията си, давайки специален брифинг. И докато те се възмущаваха от депутатите от ПП-ДБ, Манол Пейков от десните опита да бойкотира изявата им.

За лидера на "Възраждане" сме видели "позорна сцена от Позорна Партия - ПП. Партията на позора, на предателството, на посолството, на простащината. Няма да търпим тази простащина. Излизат хора които не четат декларации, а говорят мръсотии", ядоса се Костадин Костадинов.

"Наричали са ни крайни, но не сме си позволявали от парламентарната трибуна да отправяме лични персонални обиди. Никога", продължи Костадинов.

"Това същество се казва Манол Пейков. И другото подобно, в момента, в който станат и излязат от трибуната, ще ги сваляме веднага", закани се той. "Няма да допуснем тези хора да излязат на парламентарната трибуна. Излязат ли те, излизаме и ние", продължи да беснее Костадинов.

Той уточни, че не са на военно поле, но всеки път "Възраждане" ще правят всичко възможно Пейков и Божанков да говорят от трибуната.

Веселин Вешев е депутатът, останал без очила. Той и обвини Пейков, че му е свалил му очилата, стиснал ги и ги счупил.

Костадинов пък припомни, че Вешев е шампион по силов трибой. "Нали се сещате какво може да си позволи? Ако бяхме си позволили, някои хора нямаше да могат да си развяват рошавите гриви сега", продължи Костадинов. не сме в детската градина, за да се ритаме, добави той.

Лорер пък му казал да си укроти племето. За лицето Лорер българите сме племе. Едва ли не българите сме втора ръка за тях. Костадинов твърди, че се водела борба за България.

Възраждане са готови на "контрапреврат" ако има правителство между ПП-ДБ и ГЕРБ.

Депутатите на Костадинов и ДБ-ПП продължиха да си разменят реплики и след брифинга, а "Възраждане" се подиграваха на колегите си да бързат, че ГЕРБ ги викат за правителство.

По-рано Пейков обяви депутатите на "Възраждане", с които се сблъска за анонимни, тъй като не взимали изказвания и се включвали само, когато "се наложи да се хвърли бой на някого". Според него се видяло истинското лице на партията. "Първият, който скочи беше Злати, известният техен ръководител на бойната им група. Знам го по малко име", каза той. И обясни, че е опитал да спре "Възраждане", защото Божанков бил сам "срещу глутница".

Самият Божанков пък се оплака след спречкването, че е не е успял да изчете декларацията, която е подготвил, тъй като депутатите от "Възраждане" са си изпуснали нервите. "Все пак се надявам да се успокоят, за да чуят и останалата част от декларацията, защото е важна", добави той.

Други от От страната и света

Заснемат обстойно Търново с дрон за инвестиции в зелена инфраструктура

Община Велико Търново уведомява гражданите, че през следващите три дни – 18, 19 и 20 май, предстои обстойно заснемане с дрон на старопрестолния град, включително общински терени и градска среда в

Селен Петкова е носител на Награда „Култура" на Велико Търново за творчески дебют

Младата художничка Селен Петкова е носителят на Награда „Култура" на Община Велико Търново за 2024-а година, в категорията за най-успешен творчески дебют

Хилари Клинтън: България изпреварва много държави по брой на жени лидери

Правата на жените са незавършеното дело на 21 век, каза бившият държавен секретар на САЩ Правата на жените са незавършеното дело на 21 век. Нашата работа е да обединяваме хората

Потушени са 46 пожара за изминалото денонощие у нас, без загинали и ранени

Потушени са общо 46 пожара в страната за изминалото денонощие, съобщиха от от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на сайта си

В района на ГКПП "Кулата" са открити 324 950 кутии цигари без бандерол

В Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, е постъпило съобщение от дежурен митнически инспектор в Териториална дирекция Митница София за открито голямо количество цигари

>