Ивайла Бакалова за "Барселонагейт": Борисов е казал, че ще ни приключи

01.06.2023 08:00

"Заплахи съм получавала и по Барселонагейт. Няколко пъти хора от близкия кръг на господин Борисов идваха да ме предупреждават, че това, което правя е смело, но аз имам семейство, вече две деца. Господин Борисов е казал, че ще ни приключи рано или късно", това заяви Ивайла Бакалова в предаването "Здравей България" по Нова тв. 

Вчера манекенката беше разпитана по досъдебното производство "Барселонагейт" срещу бившият премиер Бойко Борисов, заради което искат имунитета му. 

"Аз в качеството си на свидетел вече не мога да кажа нищо. Казах достатъчно преди това. За мен това, което се случва в държавата е ужасно и безпрецедентно. Един човек държи държавата заложник на своите собствени интереси", каза още тя. 

Тя коментира, че в сряда пред прокуратурата е потвърдила всичко, което е казвала през годините. 

 "Прокуратурата очевидно беше дълбоко приспана по политически причини и в момента се е събудила. Може би това е шансът на България да имаме някаква нормалност", смята Бакалова. 

"По закон, ако кажа нещо ще съм подсъдима и ще попреча на разследването. Мисля, че има финансово престъпление. Не съм прокурор, за да кажа, нито съдия, за да съдя. Правосъдната система е много болна и всички трябва да си дадат сметка, че това не е нормално", коментира Мис България 2001 г. 

"Удрят хора, които не са направили нищо. Не е само този случай. Преди две години на мен и моето семейство се случи нещо ужасно и кошмарно, то нямаше нищо общо с правосъдието", каза Бакалова. 

Преди две години бизнесменът Веселин Денков, с когото Бакалова живее, беше задържан по обвинение за организирана престъпна група и лихварство. 

"Схемата е кошмарна. Започва се от най-ниските нива и се стига до най-високите. Хората ги е страх да говорят и това е съвсем нормално", разкри манекенката. 

"Това, че той казва, че не е във властта вече две години е абсолютна лъжа. Институциите са овладяни, той има кадри там", коментира още тя. 

Бакалова разкри, че след разпита и в прокуратурата е имало полицейска проверка в ресторанта на Веселин Денков по сигнал от 2010 г. 

"Септември 2020 г. две институции влязоха в същия този ресторант и не можаха да намерят нищо, за което да се хванат", каза тя. 

Други от От страната и света

По-топло, но отново дъжд и облаци, до 26° в почивните дни

Бури за 24 май в Дунавската равнина и за кратко захлаждане Ще продължи да е дъждовно, но ще се затопля. Така ще е и през следващите седмици. На 24 май са възможни и гръмотевични бури

Днес почитаме паметта на светите Баташки мъченици

Св. Баташки мъченици. Св. ап. Андроник. Св. мчк Николай Софийски Българската православна църква почита днес паметта на светите Баташки мъченици, страдалци от Априлската епопея

Само в "24 часа" на 17 май - 274 изчезнали българи само за 5 месеца, сред тях и ученичката Ивана от Дупница

Само в "24 часа" на 17 май четете: 274 изчезнали, сред тях и ученичката Ивана от Дупница. Само за 5 месеца толкова българи са напуснали домовете си и са в неизвестност

Умните трупат не пари, а свои хора за успех в кариерата

Идеята да разчитате само на себе си не води към професионални върхове "Точният човек" е специален проект на "24 часа" за професионалния успех, растежа в кариерата, личностното развитие

След удара със загинал PR-ът на Кирил Петков - Найо Тицин, открито описва и показва ужаса (Обзор)

Мъж загина след катастрофа с автомобил на НСО, с който съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков е пътувал към среща от предизборната кампания на партията във Варна

>