Разграбват книгата "Времеубежище" на Господинов в Пловдив след голямата награда

24.05.2023 11:47 Ваня Драганова
"Времеубежище" се радва на интерес в пловдивските книжарници.
Тиражът на книгата все още е изчерпан напълно, но вероятно това ще стане до часове.

"Ако не сте я продали, да си купя книгата на Георги Господинов "Времеубежище", сигурно само аз не съм я чела, направо е срамно".

С тези думи се обърна пловдивчанка към продавачка в една големите книжарници на главната улица. "Не сте само вие, не се притеснявайте, много се купува книгата днес, след като авторът спечели наградата "Букър", отвърна момичето. 

Репортерска проверка на "24 часа" показа, че "Времеубежище" е най-продаваната книга и в другите книжарници в Пловдив навръх 24 май.

"Честит празник! Честито чудо на езика!", каза снощи Георги Господинов, след като снощи получи престижното отличие на церемония в Лондон. 

Други от Новина в снимка

Кметът на Пловдив и Петър Зехтински: Подкрепете "Ботев" на финала

За подкрепа на "Ботев" (Пд) на финала на Купата на България призоваха кметът на Пловдив Костадин Димитров и легендарният футболист на "жълто-черните" Петър Зехтински

Владимир Зомбори спечели "Като две капки вода" и се просълзи на сцената (Галерия)

Актьорът Владимир Зомбори спечели "Като две капки вода" по Нова тв, с образа на Фреди Меркюри и изпълнението на The Show Must Go On. От вълнение той се просълзи на сцената

Гледките на 4-те сезона: "Райското пръскало"

Деляна Къркеланова е направила красив кадър на водопад "Райското пръскало". Снимката й вече е на страниците на "24 часа" и така участва в новия ни читателски фотоконкурс "Гледките на четирите сезона"

Фотозагадка: Коя е тази известна певица, взета за рускиня в Чили и освиркана от публиката?

Коя е тази известна певица, взета за рускиня в Чили и освиркана от публиката? Жокер: Родът й по бащина линия се нарича Чокоите. Татко й й казвал: "Никога не забравяй това име България"

Гледките на 4-те сезона: Софийското поле

Красива снимка на Софийското поле, заснета от Пролеша, ни изпраща Никол Накова. Кадърът й вече е на страниците на "24 часа" и така участва в новия ни читателски фотоконкурс "Гледките на четирите

>